Kozarčeva 22, 10000 Zagreb, Hrvatska/Croatia   |   e-mail: hps@hps.hr   |   tel: 01/4823-624, tel/fax: 01/4824-142

Započela 32. sjednica Skupštine HPS-a

srijeda, 20.01.2021.

Slika.S današnjim danom započela je 32. sjednica Skupštine HPS-a, prema pozivu s dnevnim redom objavljenim 21. prosinca 2020. na mrežnoj stranici HPS-a. Zbog nemogućnosti fizičkog okupljanja u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 sjednica Skupštine provodi se elektronički. Glasovanje traje od 20. siječnja u 0:00 sati do 26. siječnja 2021. u 24:00 sati. U tom vremenu predstavnici punopravnih udruga članica HPS-a izjašnjavaju se o predloženoj odluci o izmjeni Statuta HPS-a. Pisani materijali za Skupštinu upućeni su svim punopravnim udrugama članicama HPS-a 5. siječnja 2021.

Glasovanje se provodi putem elektroničkog obrasca koji je dostupan predstavnicima punopravnih udruga članica HPS-a uz autentifikaciju putem službene elektroničke pošte, sukladno obavijestima koje su upućene elektroničkom i pisanom poštom na adrese udruga. U slučaju poteškoća s autentifikacijom putem elektroničkog sustava može se izravno glasovati putem službene elektroničke pošte udruge, upućivanjem glasa povratnom porukom (reply) na elektroničku adresu Hrvatskog planinarskog saveza hps@hps.hr. Sustav je podešen tako da predstavnik jedne udruge može glasovati samo jedanput. Nakon završetka glasovanja rezultati glasovanja i svi zabilježeni glasovi bit će javno objavljeni na mrežnoj stranici HPS-a.

Uz nadu da će se čim prije ispuniti preduvjeti za veća planinarska okupljanja, pozivamo sve predstavnike udruga članica HPS-a da aktivnim sudjelovanjem u radu Skupštine HPS-a doprinesu odlučivanju o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a

Otkrivena spomen ploča na mjestu osnutka HGSS-a (24.02.2021.)

Danas je u Zagrebu otkrivena spomen ploča na pročelju zgrade u Masarykovoj 1 u kojoj je 24. veljače 1950. održana Osnivačka skupština Gorske službe spašavanja u Hrvatskoj. Djelovala je kao interna služba i stručna komisija tadašnjeg PSH-a.

Sigurnost na prvom mjestu

Sigurnost na prvom mjestu (15.02.2021.)

Planinare i sve druge posjetitelje koji se upućuju u planine dodatno podsjećamo na nužnost povećane brige o sigurnosti kod planiranja i izvedbe planinarskih izleta i tura u zimskim okolnostima.

Novi broj Hrvatskog planinara 2/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 2/2021 (09.02.2021.)

U novom broju planinarimo po Južnom i Sjevernom Velebitu, Hahlićima, Ravnoj gori, Dachsteinu i prolazimo cijelu Via Adriaticu. Osim toga, planinarimo s malom djecom, saniramo posljedice potresa i planinarenjem se borimo protiv korone.

Google Search


hps.hr web

Mobilne aplikacijeWeb kamere:
Zavižan |Dinara |Platak
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.