Novi broj Hrvatskog planinara 3/2021

nedjelja, 14.03.2021.

Slika.Hrvatska ima još jedan park prirode - to je Dinara, naša najviša planina. Nakon što su proteklih godina trudom planinara na ovoj planini podignuti brojni planinarski objekti, proglašenje parka prirode je stiglo kao kruna napornog rada. Čestitamo! Planina Klek, je zbog svog oblika neiscrpna tema i vječita inspiracija, a Ogulinci je doživljavaju kao svoju svetu planinu. Zvonko Trdić nam donosi iscrpan presjek sto godina organiziranog planinarstva u Ogulinu. Opsežnu i vrlo temeljitu analizu dragocjenog epigrafskog spomenika, kosinjskog Pisanog kamena priredio je Ivan Mance. Posebno je zanimljiva moguća veza Pisanog kamena i Dolabelinog natpisa koji je pronađen uz obalu mora u Stinici. Ovaj jedinstven, možemo reći znanstveni rad je za svaku preporuku. Lijepu i poticajnu priču o planinarenju s mačkom kao kućnim ljubimcem, podijelio je s čitateljima Andrej Đapić. Povodom 70. obljetnice HPD-a Željezničar penjači ovog društva organizirali su alpinistički logor na otoku Biševu. Tijekom boravka na otoku istražili su mogućnosti za uređivanje penjačkih smjerova. Nakon ovog teksta svi žele na Biševo!

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu: hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih društava. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'

Najnovije vijesti

50 godina Doma HPS-a u Kozarčevoj 22

50 godina Doma HPS-a u Kozarčevoj 22

07.12.2022.

Dana 16. prosinca 2022. navršit će se točno 50 godina od otvorenja Doma HPS-a u Kozarčevoj ulici u Zagrebu. Prvo predavanje u novom Domu HPS-a održao je 7. prosinca 1972., točno na današnji dan prije 50 godina, alpinist Reinhold Messner. Bilo je to predavanje u njegovom usponu na Manaslu...

Natječaj za radno mjesto stručnog tajnika za planinarsku infrastrukturu i provedbu projekata u HPS-u

Natječaj za radno mjesto stručnog tajnika za planinarsku infrastrukturu i provedbu projekata u HPS-u

30.11.2022.

Izvršni odbor HPS-a na temelju članaka 39. i 55. Statuta HPS-a i odluke donesene na sjednici Izvršnog odbora HPS-a 28. studenoga 2022. raspisuje javni natječaj za radno mjesto stručnog tajnika za planinarsku infrastrukturu i provedbu projekata u Hrvatskom planinarskom savezu, na puno radno vrijeme / 1 izvršitelj /.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

23.11.2022.

U Uredu HPS-a dostupan je Planinarski kalendar HPS-a za 2023. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij nalaze velika fotografija i podaci o planiranim akcijama u tom mjesecu. Cijena kalendara HPS-a je ista kao i proteklih godina - 35,00 kuna / 4,65 €.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.