Akcija čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica 2021

četvrtak, 01.04.2021.

Slika.Slika.
Povodom Dana planeta Zemlje Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ već godinama tradicionalno organizira veliku akciju čišćenja otpada u Parku prirode Medvednica. Radi se o jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada u Parku.

Akcija će se održati u subotu 17. travnja 2021. od 8 – 13 sati na nekoliko područja:

  • - Poučna staza Miroslavec, Kraljičin Zdenac, ulica Himper od ulaska u Park i područje oko Medvedgrada.

  • - Područje Malog potoka, Pustakova i na križanju puteva, gornje Vrapče u PP Medvednica kod rampe

  • - Zelena magistrala, Rampa za Slap Sopot, Ponikve

  • - Donja Podgora, Grad Donja Stubica

Organizatori: Javna ustanova „Park prirode Medvednica“ i Hrvatske šume d.o.o.

Partneri: Zagrebački Holding i Čistoća d.o.o., Grad Donja Stubica

Pozivamo vas da nam se pridružite i pomognete u realizaciji ove akcije kako bi zajedno očistili šume Medvednice.

Molimo vas da svoje sudjelovanje i broj sudionika potvrdite na info@pp-medvednica.hr ili na 01 4586 317 (od 8 – 16h) do 12. travnja 2021.

Sukladno potvrdama dolaska i epidemiološkim mjerama rasporedit ćemo vas po lokacijama kako ne bi došlo do okupljanja prevelikog broja sudionika na jednoj lokaciji.

Zaštitna sredstva (maske i dezinfekcijska sredstva) te sredstva za čišćenje (vreće i rukavice) bit će osigurana.

Cijela će akcija biti promovirana na našoj web stranici, društvenim mrežama i u medijima.

Uz uklanjanje i zbrinjavanje otpada cilj ove akcije je i educirati javnost o potrebi savjesnog zbrinjavanja otpada te na taj način utjecati na svijest građana i u konačnici i na promjenu ponašanja koja će rezultirati poštovanjem prema našoj planeti Zemlji.

Zajedno možemo doprinijeti ljepšem i čišćem okolišu i očuvanju bioraznolikosti Parka prirode Medvednice!

Lijepi pozdrav,
Javna ustanova “Park prirode Medvednica”!

Javna ustanova „Park prirode Medvednica“
Public Institution Nature Park Medvednica
Bliznec 70, 10 000 Zagreb, Croatia
tel: +385 1 4586-317
fax: +385 1 4586-318

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Dani hrvatskih planinara 2021.

Dani hrvatskih planinara 2021.

15.04.2021.

U želji i namjeri da se predstavi zanimljiv planinarski krajolik, pitomi i životopisni brežuljci sjeverne đurđevačke Bilogore, na incijativu đurđevačkoga PD-a Borik HPS je još prije nekoliko godina odabrao Đurđevac za mjesto održavanja Dana hrvatskih planinara 2021. Nadajući se povoljnoj situaciji u pogledu aktualne pandemije Covid-19 pozivamo planinarska društva i klubove da u svoj plan aktivnosti uključe obilježavanje Dana hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. i svoj boravak u Đurđevcu. Podrobnije informacije o načinu obilježavanja Dana hrvatskih planinara bit će objavljene početkom lipnja kada budu poznate epidemiološke okolnosti, sve prema tadašnjoj procjeni i mjerama nadležnog Stožera Civilne zaštite.

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

Novi broj Hrvatskog planinara 4/2021

13.04.2021.

Travanjski broj Hrvatskog planinara donosi niz zanimljivih tema: zrakoplovna nesreća na Sljemenu, planinarenje hercegovačkim planinama, zimski uspon na Bjelolasicu, sjećanje na Tateka, impresivan uspon na Šćirovac i Svetog Iliju. Želite li redovito primati i otkrivati što donosi časopis Hrvatski planinar pozivamo vas da se pretplatite.

Nova web stranica HPS-a

Nova web stranica HPS-a

26.03.2021.

U petak 26. ožujka puštena je u rad nova web stranica Hrvatskog planinarskog saveza. Stranica, kao i dosad, sadrži obilje podataka korisnih za planiranje izleta te raznovrsne popise i podatke o planinarskim udrugama, objektima, vrhovima, obilaznicama, putovima, akcijama, komisijama, časopisu Hrvatski planinar i raznim drugim temama, ali sadrži raznovrsne nove i dorađene funkcionalnosti te na sistematičniji način organizirane informacije. Cilj izrade bio je na kvalitetniji način povezati raznovrsne baze podataka u jedinstvenu web-platformu s automatiziranom sinkronizacijom podataka iz različitih baza podataka, a ujedno pojednostavniti objavljivanje vijesti.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.