Tečaji za vodiče u 2021. godini

srijeda, 21.04.2021.

Slika.Zbog velike zainteresiranosti članstva HPS-a za vodičko školovanje, Komisija za vodiče HPS-a redovito organizira i provodi tečajeve za vodiče sukladno standardima UIAA. U 2021. tečaji i ispiti provode se sukladno epidemiološkim mjerama i mogućnostima. Planirani termini i mjesta održavanja tečaja i ispita za vodiče HPS-a dostupni su na stranici Plan akcija Vodičke službe HPS-a.

Zainteresiranim polaznicima skrećemo pozornost da se prijave za pojedini tečaj za vodiče primaju od trenutka raspisivanja tečaja na stranici s vijestima iz Vodičke službe HPS-a do popunjenja kapaciteta tečaja. Prijave se primaju isključivo putem obrasca na stranici Prijave za tečaje u Vodičkoj službi HPS-a. Ako u obrascu ne nalazite pojedini tečaj to znači da prijava u tom trenutku nije moguća. Prednost kod upisa imaju ranije prijavljeni polaznici, među kojima su i oni koji su se bili prijavili za tečaje koji zbog epidemioloških okolnosti u 2020. godini nisu bili održani. Planinare zainteresirane za pravovremenu prijavu za pohađanje nekog od idućih tečaja pozivamo da redovito prate objave na web stranici HPS-a.

Tečaj i ispiti za vodiče provode se sukladno Pravilniku o školovanju u HPS-u te programima koji su dostupni na web stranici Školovanje vodiča. Molimo zainteresirane da se svakako upoznaju s uvjetima za pristup tečajima i ispitima, odnosno da prije ispunjavanja on-line prijavnice provjere ispunjavaju li sve uvjete. U posljednje vrijeme zaprimljen je i povećan broj upita i prijava od osoba koji ne ispunjavaju uvjete za upis ili se žele školovati radi komercijalnog vođenja u turizmu, pa naglašavamo da Komisija za vodiče HPS-a ne može prihvatiti izuzeća ili iznimke od upisnih uvjeta i pravila navedenih u pravilnicima i programima koje je usvojio Izvršni odbor HPS-a.

Slika.

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.