Tečaj za vodiče C standarda 29. i 30. svibnja 2021. - TEČAJ POPUNJEN

ponedjeljak, 03.05.2021.

Komisija za vodiče HPS-a poziva zainteresirane vodiče na Tečaj za vodiče C standarda 29. i 30. svibnja 2021. u NP Paklenica.

Tečaj se organizira radi osposobljavanja zainteresiranih vodiča za vodički C standard (vođenje na penjanje), tj. stjecanje uvjeta za pristup ispitu za vodiča C standarda.

Tečaj traje 2 dana i to 29. i 30. svibnja 2021. Predavanja i vježbe održavat će se prema rasporedu koji će polaznici dobiti od voditelja tečaja. Okupljanje polaznika je u 9 h ispod dugog sportskog smjera Karamara sweet temptations (6a+, zapadna stijena Velikog Ćuka) unutar NP-a Paklenica. U slučaju prognozirane kiše u predviđenom terminu, tečaj će se održati tjedan dana poslije, 05. i 06. lipnja 2021. Kandidati će o eventualnoj odgodi tečaja u rezervni termin biti pravovremeno informirani.

Pravo pristupa osposobljavanju za vodiča C standarda imaju kandidati koji ispunjavaju sljedeće uvjete:

- članstvo u HPS-u, dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu
- članstvo u matičnoj stanici planinarskih vodiča u tekućoj godini
- položen ispit za vodiča na ljetno planinarenje A standarda
- uspješno završeno osposobljavanje u HPS-u za penjanje dugih sportskih smjerova (ljetna alpinistička škola ili druga škola koja svojim programom obuhvaća penjanje dugih sportskih smjerova)
- barem 10 različitih kratkih sportskih smjerova ispenjanih u vodstvu, s postavljanjem kompleta, na barem tri različita penjališta u RH, u posljednjih godinu dana
- barem 5 različitih dugih smjerova minimalne ocjene 4b (po francuskoj ljestvici) i minimalne visine 100 m, ispenjanih u posljednje dvije godine
- sposobnost penjanja smjera težine 4c (po francuskoj ljestvici), u vodstvu s postavljanjem kompleta (podložno provjeri u stijeni).
- uplaćena kotizacija Hrvatskom planinarskom savezu

Prijava se obavlja putem on-line prijavnice na webu HPS-a. Prijave se zaprimaju do 20. svibnja 2021. Maksimalni broj prijavljenih je 6 (šest) polaznika.

Nakon potvrđene prijave potrebno je na e-mail vodici@hps.hr poslati dokaze o ispunjavanju uvjeta za sudjelovanje na tečaju:
- preslika uvjerenja o završenoj ljetnoj alpinističkoj školi ili druga škola koja svojim programom obuhvaća penjanje dugih sportskih smjerova unutar HPS-a
- penjački karton

Tko izvodi tečaj

Tečaj organizira Komisija za vodiče HPS-a, a izvode ga vodiči instruktori HPS-a i vodiči C standarda.

Troškovi tečaja

Kotizacija iznosi 750,00 kuna po polazniku, a uplaćuje se prije početka tečaja na žiro-račun HPS-a po predračunu koji se elektroničkom poštom dostavlja na adresu koju kandidat upiše u prijavnici. Kotizacija obuhvaća pokriće organizacijskih troškova tečaja i ispita.

Smještaj i prehrana

Polaznici tečaja se upućuju na samostalno organiziranje smještaja tj. noćenja. Također, potrebno je da svaki polaznik sa sobom u ruksaku ponese dovoljne količine odgovarajuće hrane i tekućine za dvodnevno penjanje i izvođenje praktičnih vježbi u sektoru sportskih smjerova nacionalnog parka. U večernjim satima moguće je u okolici posjetiti lokalne ugostiteljske objekte.

Što treba donijeti sa sobom

- valjanu člansku iskaznicu HPS-a;
- vodičku iskaznicu;
- dokaz o uplati organizacijskih troškova;
- svu potrebnu penjačku opremu za penjanje kratkih i dugih sportskih smjerova;

Podrobnije informacije o školovanju vodiča na penjanje dostupne su u Programu tečaja za vodiče C standard

Sve ostale informacije mogu se dobiti od Komisije za vodiče HPS, vodici@hps.hr ili od voditelja tečaja Tomislav Jakopec, 099/8246-605 ili tomislav1.jakopec@gmail.com.

Voditelj tečaja: Tomislav Jakopec, Vodič instruktor HPS

Najnovije vijesti

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

Svibanjski broj Hrvatskog planinara

12.05.2021.

U svibanjskom broju Hrvatskog planinara prisjećamo se prvog uspona na Mount Everest, predstavljamo mladu kosovsku planinarku Mriku Nikqi, planinarimo po Hrastovičkoj gori, Bilogori, Kleku, Pagu ...

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

Na 10. D-festu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu predstavljena digitalizacija Hrvatskog planinara

06.05.2021.

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu organizator je Desetog festivala hrvatskih digitalizacijskih projekata 6. i 7. svibnja. Na Festivalu pozvana izlaganja održavaju stručnjaci za pojedine teme, a u okviru prezentacija uspješno izvedenih projekata i iskustava digitalizacije predstavljena je digitalizacija časopisa Hrvatski planinar.

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

Otvorenje Baranjske planinarske obilaznice

29.04.2021.

Protekla i ova godina posebno su značajne za PD Zanatlija iz Osijeka koje obilježava pedesetu obljetnicu rada. U nepunih osam mjeseci osiječki planinari otvorili su tri nove obilaznice koje su privukle mnoge planinare transverzalce, ali i brojne zaljubljenike u Slavoniju i Baranju.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.