Otvoren natječaj za najoriginalniju fotografiju na temu klimatskih promjena

četvrtak, 13.05.2021.

Planinari prate i fotografiraju planinsku prirodu kroz cijelu godinu, i tako dokumentiraju događaje i promjene u prirodi, ali i načine kako se ljudi u planinama prilagođavaju klimatskim promjenama.

Pozivamo vas da po svojim foto-arhivima potražite zanimljive fotografije i pošaljete ih na natječaj „Kroz objektiv proviri i prilagodbu uokviri“ koji je objavila Uprava za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Od prikupljenih fotografija organizirat će se on-line izložba na naslovnici internetske stranice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Prilagodba Klimi, a autora fotografije koja će zaokupiti najviše pažnje očekuje vrijedna nagrada. Objava pobjednika će biti 5. lipnja 2021. na Svjetski dan zaštite okoliša.
Pravila natječaja objavljena su na mrežnim stranicama Pravila natječaja. Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2021. godine.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.