Otvoren natječaj za najoriginalniju fotografiju na temu klimatskih promjena

četvrtak, 13.05.2021.

Planinari prate i fotografiraju planinsku prirodu kroz cijelu godinu, i tako dokumentiraju događaje i promjene u prirodi, ali i načine kako se ljudi u planinama prilagođavaju klimatskim promjenama.

Pozivamo vas da po svojim foto-arhivima potražite zanimljive fotografije i pošaljete ih na natječaj „Kroz objektiv proviri i prilagodbu uokviri“ koji je objavila Uprava za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja.

Od prikupljenih fotografija organizirat će se on-line izložba na naslovnici internetske stranice Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Prilagodba Klimi, a autora fotografije koja će zaokupiti najviše pažnje očekuje vrijedna nagrada. Objava pobjednika će biti 5. lipnja 2021. na Svjetski dan zaštite okoliša.
Pravila natječaja objavljena su na mrežnim stranicama Pravila natječaja. Natječaj je otvoren do 22. svibnja 2021. godine.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.