Održan tečaj za vodiče na Mosoru

ponedjeljak, 24.05.2021.

Tijekom dva vikenda 15.-16. i 22.-23. svibnja 2021. na Mosoru je u organizaciji Komisije za vodiče HPS-a održan tečaj za vodiče A standarda.

Slika.

Tečaju su pristupili članovi planinarskih društava s područja Dalmacije koji su se ranije prijavili za tečaj koji je zbog epidemioloških razloga morao bio odgođen. Na tečaju su u svojstvu instruktora i asistenata sudjelovali vodiči iz SPV-a Makarska, Split, Šibenik, Zadar i Zagreb. Voditeljica tečaja bila je Tatjana Bračanov (SPV Zadar) koja je uz svoj tim instruktora i asistenata uspješno ostvarila tečaj prema dinamičkom planu i programu tečaja za vodiče na ljetno planinarenje.

Slika.Polaznicima se kroz praktični dio nastojalo prezentirati sa čim se sve vodič može susreti pri vođenju planinarskih skupina i na što sve mora biti spreman. Polaznici su pokazali visoku motiviranost i suradnju. U nedjelju 23. svibnja, nakon završenih predavanja i vježbi, uručena su novim vodičima pripravnicima uvjerenja o završenom tečaju.

U tijeku je i tečaj za vodiče na Platku, pod vodstvom Alena Čančarevića (SPV Rijeka) za polaznike koji su također započeli školovanje u 2020. godini ali ga zbog epidemioloških okolnosti nisu tada mogli završiti. Tijekom srpnja održat će se tečaj za vodiče na Ravnoj gori, pod vodstvom Dubravka Balenta (SPV Varaždin). Imajući u vidu veliku zainteresiranost članstva za vodičko školovanje i potrebu za normalizacijom aktivnosti, Komisija za vodiče HPS-a priprema za jesen povećan broj tečaja, nadajući se povoljnoj epidemiološkoj situaciji i ispunjenju svih drugih okolnosti potrebnih za održavanje takvih programa.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.