Dani hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja

ponedjeljak, 24.05.2021.

Slika.Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca pozivaju zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 12. i 13. lipnja 2021. u Đurđevcu. Đurđevački PD Borik planinarskoj javnosti predstavit će zanimljiv krajolik i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Slika.Sukladno aktualnim epidemiološkim uvjetima i odobrenju nadležnog županijskog stožera, ispunjeni su uvjeti za održavanje Dana hrvatskih planinara uz primjenu odgovarajućih epidemioloških mjera. Dani hrvatskih planinara započet će registracijom sudionika kod Staroga grada Đurđevca u subotu 12. lipnja od 8 do 10 sati. Nakon pozdrava domaćina poći će se u organizirani obilazak triju predviđenih trasa:

A: Đurđevačka obilaznica – „Đuro“: Stari grad – lovački dom Jelen Mičetinac – vinarija Odobašić – OPG Vuić – vinarija Matočec – OPG Imrbiša – Sveta Ana – Mičetinski jarak – vinarija Cvekan – OPG Jendrašić – OPG Kandučar – lovački dom Jelen – Đurđevac: 5 h

B: Stari grad Đurđevac – lovački dom Jelen Mičetinac – OPG Kandučar – OPG Jendrašić – vinarija Cvekan – Mičetinski jarak – Đurđevac: 2:30 h – 3 h

C: Obilazak Poučno-rekreativne staze: Stari grad – šuma Borik – Đurđevački pijesci – hostel Borik: 2 h – 2:30 h

Od 16 do 18 sati bit će priređen besplatan ručak (grah) za sve sudionike a u 18 sati svečano otvorenje Dana hrvatskih planinara. Planinarsko druženje uz živu glazbu nastavit će se u park šumi Borik, do 22 sata.

U nedjelju 13. lipnja, u vremenu od 8 do 13 sati priređeni su organizirani planinarski izleti sljedećim trasama:

A: Đurđevac – Čepelovac – Barnagor – Mičetinac – OPG Jendrašić (hostel Borik)

B. OPG Cvekan – Mičetinski jarak – Sveta Ana (vodenica): cca 3,5 – 4 h

C: Đurđevac – lovački dom Jelen Mičetinac – OPG Odobašić – OPG Vuić – vinarija Matočec – OPG Imbriša – Sveta Ana – Mičetinski jarak – OPG Cvekan – hostel Đurđevac: 4 h

Dani hrvatskih planinara bit će zaključeni u nedjelju u 14:00 h sati završnom svečanošću u park šumi Borik.

Središnje mjesto svih događanja u Đurđevcu je Stari grad Đurđevac – tvrđava iz doba borbe protiv Osmanlija i mjesto tradicionalnog održavanja Picokijade, odnosno scenskog prikaza borbe protiv Turaka i nadaleko poznate Legende o Picokima. U samoj tvrđavi nalaze se ugostiteljski objekt i muzej s postavom izložbe „Leonardo Da Vinci – Čudesne sprave“, koja je otvorena do kraja lipnja 2021., te Memorijalna zbirka Ivana Lackovića Croate.

Pješačke i planinarske mogućnosti u okolici Đurđevca podrobnije su predstavljene člankom u Hrvatskom planinaru 5/2021. Noćenje je moguće u šatorima u park-šumi Borik, u novouređenom hostelu Borik, kao i u brojnim smještajnim objektima u Đurđevcu i okolici.

Slika.Radi planiranja svih događanja molimo vodiče svih organiziranih grupa da PD-u Borik putem elektroničke pošte pd.borik@hps.hr ili telefona 099/78-44-389 (Đuro Petrović) potvrde svoj dolazak i obavijeste organizatora o veličini grupe.

Ovdje možete preuzeti program Dana hrvatskih planinara 2021.

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.