Tečaj za vodiče A standarda na Platku, svibanj 2021.

četvrtak, 03.06.2021.

Tijekom protekla dva vikenda 22.-23. i 29.-30. svibnja 2021. na Platku su, u organizaciji Komisije za vodiče, održane vježbe tečaja za vodiče A standarda.

Slika.

Zbog epidemiološke situacije uzrokovane virusom Covid-19, planirani tečaj je prekinut nakon prvog vikenda u ožujku 2020. te je svim tečajcima ponuđeno ponavljanje tečaja u travnju 2021., na što ih je pristalo 18 te ih je 17 uspješno završilo tečaj.

S obzirom na lošu epidemiološku situaciju također i početkom travnja 2021., u suradnji sa Komisijom za vodiče i Potkomisijom za školovanje Komisije za vodiče, odlučeno je da se sva teoretska predavanja, osim HGSS-a i spašavanja, održe na daljinu preko platforme Zoom, što je i odrađeno tijekom 8 dana po dva školska sata u večernjim satima.

Nakon djelomičnog poboljšanja epidemiološke situacije i mjera, pristupilo se održavanju vježbi navedenim vikendima. Slika.Uspješno su održane sve terenske vježbe: kretanje i vođenje planinara, prva pomoć, spašavanje, upotreba tehničke opreme i izrada rukohvata, orijentacija, izrada improviziranog bivka te završna vježba koja objedinjuje sve tehnike. Kandidatima se kroz praktični dio nastojalo prezentirati s čime se sve vodič može susresti u stvarnosti i na što sve mora biti spreman. Sudionici tečaja su bili sa područja Stanica vodiča Rijeka, Karlovac i Zagreb.

Instruktorski tim su uz voditelja tečaja Alena Čančarevića činili i Zoran Popovski, Anita Bistričić, Zoran Bistričić iz SPV Rijeka te Karoline Supine Vrabec i Eugen Zobaj iz SPV Zagreb te doktor Antun Ferenčić za predavanje i vježbu Prve pomoći.

Posebna zahvala svim instruktorima i suradnicima na odazivu za sudjelovanje u provedbi tečaja i na uloženom trudu, naročito u ovim svima nama novim okolnostima, kao i kandidatima koji su pokazali visoku motiviranost, suradnju te prije svega upornost za završetak tečaja nakon više od godine dana.

Alen Čančarević, vodič instruktor

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

U Đurđevcu održani Dani hrvatskih planinara

13.06.2021.

U Đurđevcu su 12. i 13. lipnja održani Dani hrvatskih planinara, središnja godišnja manifestacija hrvatskih planinara. Organizirali su je Hrvatski planinarski savez i PD Borik iz Đurđevca s Gradom Đurđevcam i Turističkom zajednicom grada Đurđevca. Đurđevački planinari u dva dana planinarskoj su javnosti predstavili zanimljive krajolike i sadržaje na Bilogori, Đurđevačkim pijescima, u park šumi Borik i u samom Đurđevcu.

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

Lipanjski broj Hrvatskog planinara

09.06.2021.

Osobito bogat lipanjski broj donosi izuzetno vrijedno svjedočanstvo o planinarskoj nesreći na Velebitu. Izdvajamo još dva članka koji otvaraju pitanja o sigurnosti i stanju ferata te opsežan članak o trekingu uz himalajsku rijeku Markhe.

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

Skupština Europske unije planinarskih asocijacija

05.06.2021.

U subotu 5. lipnja 2021. održana je godišnja skupština Europske unije planinarskih asocijacija (EUMA) koju sačinjavaju nacionalni planinarski savezi europskih zemalja. Umjesto u Pragu u Češkoj, kako je izvorno bilo planirano, zbog epidemioloških razloga skupština je održana elektornički, putem aplikacije za videokonferencije.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.