Planinarska orijentacijska vježba na Platku i Snježniku

četvrtak, 17.06.2021.

Slika.U organizaciji HPD Platak iz Rijeka održan je 13. lipnja 2021. 3. pohod na Snježnik. Uz uspon, ovom je prilikom u suradnji s Komisijom za vodiče HPS-a organizirana i provedena i planinarsko-orijentacijska vježba pod nazivom Trofej Platak za sve zainteresirane članove HPS-a.

U planinarskoj-orijentacijskoj vježbi sudjelovali su planinarski vodiči iz raznih krajeva Hrvatske. Zadaća vodiča bila je po primitku orijentacijske karte s ucrtanim poligonom obići 9 kontrolnih točaka na terenu. Za start orijentacijske vježbe odabran je Mali dom na Platku, dok su ostale KT postavljene na širokom prostoru između vrha Snježnika i Platka. Put je trasirao vodič instruktor Stjepan Posavec, a kontrolne točke postavila je na terenu instruktorica Anita Bistričić. Za potrebe provođenja vježbe te kao potporu ovoj zajedničkoj vodičkoj vježbi HPS je tiskao karte za orijentaciju.

Svi okupljeni vodiči pokazali su izrazitu aktivnost, dinamičnost i poznavanje orijentacijskih pravila. Obilazak kontrolnih točaka i kretanje po terenu vodiči su izvodili samostalno.

Svjesni smo svi činjenice da su prvenstveno educirani vodiči odgovorni vodiči našeg Saveza. Zbog toga Komisija za vodiče potiče i podupire sve kvalitetne edukativne sadržaje i aktivnosti. Svi okupljeni iskazali su zainteresiranost i za buduće slične vodičke vježbe te se nadamo da će u njima sudjelovati i veći broj vodiča iz svih stanica planinarskih vodiča diljem Lijepe Naše.

Slika.

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.

Najnovije vijesti

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

Ljetni dvobroj Hrvatskog planinara

23.07.2021.

Kao i svakog ljeta, Hrvatski planinar izlazi kao dvobroj. Uvodna tema je Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971, a tu su i inspirativni članci o Durmitoru, Bilogori, Midžoru, Banskom brdu, Grossglockneru, planinarskoj prehrani i mnogim drugim temama.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. u TV kalendaru HRT-a

20.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. predstavljena je 18. 7. 2021. u TV kalendaru HRT-a. Pogledajte prilog emitiran povodom 50. obljetnice prvenstvenog uspona na Ingolfsfjeld.

50 godina od Prve hrvatske alpinističke ekspedicije Grenland ‘71

50 godina od Prve hrvatske alpinističke ekspedicije Grenland ‘71

16.07.2021.

Prva hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland ‘71 izvedena je od 7. srpnja do 15. kolovoza 1971., prije točno 50 godina. U području Ingolsfjelda hrvatski su alpinisti ispenjali niz vrlo teških smjerova, među kojima je posebno značajan prvenstveni uspon na Ingolfsfjaeld.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.