Tečaj za čuvare planinske prirode u Crnom Lugu

utorak, 24.08.2021.

Slika.Komisija za zaštitu prirode HPS-a 16. - 17. listopada te 23. - 24. listopada 2021. organizira tečaj za čuvare planinske prirode u suradnji s Javnom ustanovom NP Risnjak u Crnom Lugu. Tečaj se provodi po Programu tečaja za čuvare planinske prirode, a namijenjen je planinarima zainteresiranim za skrb o zaštiti planinske prirode.

Predavanja i terenski rad vodit će planinari, stručni predavači iz područja zaštite prirode, djelatnici Javne ustanove Nacionalni park Risnjak i suradnici. Tečaj se održava u Crnom Lugu i na području Nacionalnog parka Risnjak.

Prijava

Radi velike zainteresiransti članstva i ograničenih kapaciteta tečaj je popunjen te se daljnje prijave ne primaju. Komisija za zaštitu prirode omogućit će prijave za daljnje tečaje kada to bude moguće te o tome obavijestiti članstvo HPS-a. Od prijavljenih kandidata bit će zatražena preslika diplome opće planinarske škole (ostvaruje se prednost pri upisu) i dokaz o članstvu u planinarskoj udruzi članici HPS-a (dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu). Nakon provjere uvjeta za pristup tečaju, popis polaznika formira se prema redoslijedu prijave.

Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 200,00 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškovi smještaja i prehrane po vikendu su 280,00 kn (ručak i večera u subotu, noćenje te doručak i ručak u nedjelju), a uplaćuju se izravno u smještaju (Volonterski centar/NP Risnjak u Crnom Lugu). Noćenje je obavezno za sve sudionike tečaja.

Početak tečaja

Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u Upravnoj zgradi NP Risnjak u Crnom Lugu, 16. listopada 2021. od 8:00 do 9:00 sati. Predavanja započinju u 9:00 sati.

Oprema potrebna za pohađanje tečaja:
• osobna planinarska oprema (gojzerice, ruksak i dr.) primjerena za terenski dio nastave u planinama
• pribor za pisanje.

Predznanje

Od polaznika se očekuje opće planinarsko znanje.

Kontakt:
Komisija za zaštitu prirode HPS-a, zastita.prirode@hps.hr
Voditelj tečaja: prof.dr.sc. Davor Škrlec, 098/318-456, e-mail: davor.skrlec@gmail.com

Slika.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez