Tečaj za čuvare planinske prirode - Crni Lug, listopad 2021.

utorak, 24.08.2021.

Slika.

Komisija za zaštitu prirode HPS-a 16. - 17. listopada te 23. - 24. listopada 2021. organizira tečaj za čuvare planinske prirode u suradnji s Javnom ustanovom NP Risnjak u Crnom Lugu. Tečaj se provodi po Programu tečaja za čuvare planinske prirode, a namijenjen je planinarima zainteresiranim za skrb o zaštiti planinske prirode.

Predavanja i terenski rad vodit će planinari, stručni predavači iz područja zaštite prirode, djelatnici Javne ustanove Nacionalni park Risnjak i suradnici. Tečaj se održava u Crnom Lugu i na području Nacionalnog parka Risnjak.

Prijava

Radi velike zainteresiransti članstva i ograničenih kapaciteta tečaj je popunjen te se daljnje prijave ne primaju. Komisija za zaštitu prirode omogućit će prijave za daljnje tečaje kada to bude moguće te o tome obavijestiti članstvo HPS-a. Od prijavljenih kandidata bit će zatražena preslika diplome opće planinarske škole (ostvaruje se prednost pri upisu) i dokaz o članstvu u planinarskoj udruzi članici HPS-a (dokazuje se članskom iskaznicom s članskom markicom za tekuću godinu). Nakon provjere uvjeta za pristup tečaju, popis polaznika formira se prema redoslijedu prijave.

Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 200,00 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškovi smještaja i prehrane po vikendu su 280,00 kn (ručak i večera u subotu, noćenje te doručak i ručak u nedjelju), a uplaćuju se izravno u smještaju (Volonterski centar/NP Risnjak u Crnom Lugu). Noćenje je obavezno za sve sudionike tečaja.

Početak tečaja

Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u Upravnoj zgradi NP Risnjak u Crnom Lugu, 16. listopada 2021. od 8:00 do 9:00 sati. Predavanja započinju u 9:00 sati. Oprema potrebna za pohađanje tečaja:
• osobna planinarska oprema (gojzerice, ruksak i dr.) primjerena za terenski dio nastave u planinama
• pribor za pisanje.

Predznanje

Od polaznika se očekuje opće planinarsko znanje. Kontakt:
Komisija za zaštitu prirode HPS-a, zastita.prirode@hps.hr
Voditelj tečaja: prof.dr.sc. Davor Škrlec, 098/318-456, e-mail: davor.skrlec@gmail.com Slika.

Najnovije vijesti

Rujanski broj Hrvatskog planinara

Rujanski broj Hrvatskog planinara

08.09.2021.

Nakon velikih ljetnih vrućina stigli su ugodni dani pa Premužićeva staza na Rabu, koja krasi naslovnicu novog broja, kao da poziva da krenemo u planine. Ne treba nas planinare dugo nagovarati, a ideje za nove izlete potražimo u novom broju.

Objavljen Planinarski leksikon

Objavljen Planinarski leksikon

27.08.2021.

Od 27. kolovoza na mrežnim stranicama HPS-a dostupan je Planinarski leksikon sa više od 700 raznovrsnih izraza koji se učestalo koriste u planinarstvu. Priredila ga je Komisija za promidžbu i izdavaštvo uz suradnju komisija za školovanje, planinarske putove, planinarske objekte, zaštitu prirode i speleologiju te brojnih suradnika.

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

Javni poziv za izradu projektne dokumentacije za obnovu planinarskih domova i kuća u zaštićenim područjima

02.08.2021.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je 2. 8. 2021. Javni poziv za neposredno su/financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.