Memorijalni skup Glavno da se klajmba 2021.

nedjelja, 19.09.2021.

Drage ljubiteljice i dragi ljubitelji Biokova te svi oni koji će to tek postati!
S veseljem vas pozivamo na ovogodišnje, jedanaesto izdanje Memorijalnog skupa Glavno da se klajmba, koji je pokrenut u jesen 2011. godine u čast naših alpinista Tonija Rosa, Igora Skendera i Martina Užarevića.

Ove godine GDSK će se održati od petka, 8. listopada do nedjelje 10. listopada u Gornjem Kričku (Brela). Kao i prethodnih godina, sudionike očekuje mjesto za šatore, no niti ove godine neće biti moguće spavanje u sportskoj dvorani zbog poštivanja mjera zaštite od COVIDa-19. Također, kao i prošle godine, broj slušatelja na predavanju bit će ograničen te molimo sve zainteresirane da svakako ponesu zaštitne maske. Večera za sudionike skupa bit će osigurana u petak i u subotu navečer.

U subotu, 9. listopada, u 19 sati možete poslušati predavanje legendarne slovenske alpinistice Monike Kambič koja je svojim smjelim usponima, i to većinom s partnericama, zadivila svijet i utrla put brojnim ženskim navezima.
Tradicionalne majice, koje je ove godine dizajnirala riječka ilustratorica, biciklistica i alpinistica Nena Pavelić, moći ćete nabaviti u petak (od 19 do 21 sat) i subotu (od 18 do 21 sat).
I ove godine će nas posjetiti Libricon, tako da svi ljubitelji outdoor literature mogu doći na svoje i nabaviti atraktivne naslove po povoljnim cijenama. Knjige će biti moguće nabaviti ispred dvorane u petak i u subotu predvečer.

Monika Kambič rođena je u Buenos Airesu a u svijet alpinizma ulazi 1995. godine. Od tada ostvarila je više od tisuću uspona diljem svijeta i to uglavnom u ženskom društvu. Tri godine za redom proglašena je najuspješnijom slovenskom alpinisticom, što je vrlo važno priznanje u zemlji s tako velikom alpinističkom tradicijom. Među njezinim najvećim uspjesima su prvi ženski uspon na Fitz Roy (2004. godine s Tinom di Batistom), zatim Cerro Torre s Tanjom Grmovšek te brojne ekspedicije (točnije, njih 17) koje su je odvele na Aljasku, u Indiju i Kirgistan. Monika se bavi arhitekturom interijera i visinskim radovima a najradije penje u društvu svoje djece, i to pomno odabrane, lijepe smjerove.

Molimo da svoj dolazak najavite na sljedeću e-mail adresu: glavno.da.se.klajmba1@gmail.com.
Prijave ne moraju biti pojedinačne, a na istu adresu možete pisati i ukoliko imate kakvih pitanja vezanih uz skup. U prijavama napišite iz kojeg ste društva te datum, mjesto i državu rođenja, vrstu isprave (putovnica ili osobna iskaznica), broj isprave (podaci potrebni za turističku zajednicu- kako bismo olakšali prijavu). Molimo da prijave pošaljete do 5. listopada 2021. zbog lakše organizacije obroka za sudionike.

VAŽNO:

Svi sudionici skupa koji koriste kamp dužni su platiti boravišnu pristojbu u iznosu od 8 kuna po danu boravka.

NAPOMENA:

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, skup će biti otkazan. Molimo sve sudionike da se pridržavaju svih preporučenih mjera.

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.