Otvorenje Dry Tooling vježbališta "Žica", DT radionica i revijalna utakmica

utorak, 12.10.2021.

Slika.

U subotu 16.10.2021. s početkom u 9:00 održat će se otvorenje dry tooling poligona na HGSS postaji "Žica" u Zagrebu u sklopu kojeg se organizira radionica i prijateljsko natjecanje.

Radionicu će voditi Mario Musulin (HGSS VŽ) te će prisustvovati slovenski kolege uz podršku Jasne Pečjak kao idejne začetnice skupa.

Upućen je službeni poziv svim hrvatskim alpinističkim odsjecima. Demonstracija tehnika će biti na poligonu na Žici, a natjecanje će se odvijati na Tunelu Sljeme. Osigurane su nagrade za prva tri mjesta.

Organiziran je i ručak, a poslije službenog dijela programa i večernje druženje.

Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza je suorganizator događaja. Ovo je sjajna prilika za promicanje dry tooling sporta te transnacionalnu međuodsječku suradnju alpinista i entuzijasta.

Molimo zainteresirane da se upišu u tablicu koja je prethodnih dana poslana na adrese svih odsjeka!

Fotografija: Bojan Haron Markičević

Najnovije vijesti

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

15.10.2021.

HPS od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućuje se zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama...

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

U Pragu održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA)

12.10.2021.

U Pragu je od 8. do 10. listopada održana glavna skupština Europske unije planinarskih saveza (EUMA) a također i glavna skupština Balkanske planinarske unije (BMU). Ukupno u savezima udruženima u EUMA-u djeluje više od 2,6 milijuna registriranih individualnih članova.

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

Inventarizirana planinarska građa u Samoborskom muzeju

11.10.2021.

Imajući u vidu da sva dokumentacija Hrvatskog planinarskog društva (HPD), kojemu je HPS tradicijski i pravni sljednik, kao i novija dokumentacija, predstavlja povijesnu građu od posebnog interesa za planinarsku udrugu u Hrvatskoj, HPS je u suradnji sa Samoborskim muzejom proveo inventarizaciju planinarske građe pohranjene u tom muzeju...

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.