Prikupljanje podataka za kalendar akcija HPS-a

petak, 15.10.2021.

Slika.Hrvatski planinarski savez od 2001. izrađuje godišnji kalendar akcija koji obuhvaća važnije akcije udruga članica HPS-a. Na taj način omogućujemo zainteresiranim planinarima da pravovremeno planiraju svoje sudjelovanje u pohodima i akcijama tijekom godine. U 2021. godini kalendar akcija bio je zbog nemogućnosti planiranja većih akcija u okolnostima epidemije bolesti Covid-19 samo djelomično u funkciji. Nadajući se da će epidemiološke okolnosti omogućiti redovno održavanje svih planinarskih aktivnosti, želja nam je obnoviti kalendar akcija i ponovno članstvu omogućiti informacije o svim značajnijim akcijama udruga članica HPS-a putem svih informativnih kanala.

S tim ciljem, sva planinarska društva pozvana su da isplaniraju i u pripremljeni obrazac unesu podatke o većim akcijama koje udruga planira organizirati u idućoj godini. Podaci o planiranim akcijama Vaše udruge prikupljaju se putem web-obrasca. Na toj stranici nalazi se i pregledan kalendar za 2022. godinu, koji može poslužiti za lakše planiranje aktivnosti. Podaci koji pristignu do 5. studenoga 2021. bit će objavljeni u zidnom kalendaru HPS-a. Kriterij za uvrštavanje u kalendar je da se akcija održava na području Hrvatske i da ima karakter pohoda, sleta, proslave, obljetnice (dan društva), izložbe ili sličnog planinarskog okupljanja.

Planirani termin održavanja Dana hrvatskih planinara je 27. - 29. svibnja 2021.

Kalendar akcija objavit će se na webu HPS-a www.hps.hr, u časopisu »Hrvatski planinar« te u zidnom kalendaru HPS-a. O mogućnostima nabavke zidnog kalendara HPS-a sve planinarske udruge bit će obaviještene po izlasku iz tiska.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.