Otvoren Dry Tooling poligon Žica uz revijalnu utakmicu i radionicu

petak, 22.10.2021.

Nakon mjeseci rada i truda na dry tooling poligonu na Žici, trojica veličanstvenih – Jagor Koprek (AO Matica), Robert Babić (AO Matica) i Marko Ličko (SO Velebit) napokon su dali svečani pristanak otvorenju i upogonjenju vježbališta.

Krunoslav Tomorad (AO Velebit) je postavio smjer i bili smo spremni krenuti. Valjalo je samo javiti svim zainteresiranima i u nezahvalno malo dana organizirati događaj.

Legendarna Jasna Pečjak (AO Domžale) je pokrenula ideju druženja te poslala petero slovenskih izaslanika. Odaziv je bio sjajan! Prisustvovali su pripadnici sva tri zagrebačka odsjeka te je kroz Tunel i Žicu prošlo otprilike 50 zainteresiranih penjača i sudionika natjecanja. Mario Musulin (AO Varaždin) je vodio radionicu na Sljemenskom tunelu gdje je ukratko demonstrirao tehnike i figure penjanja te pomogao entuzijastima da isprobaju. Nakon radionice uslijedila je pauza za ručak tijekom koje je HPS počastio pizzama na oduševljenje mnogih. Zatim i glavni dio događaja – natjecanje na novom poligonu u dvije kategorije:

  1. lead
  2. top rope

Ukupno je sudjelovalo 20 natjecatelja.

Pobjednici lead kategorije:

  • Nace Grgorinič (AO Kranj)
  • Katja Brunec (AO Kranj)

Pobjednici top rope kategorije:

  • Juraj Šimunec (AO Matica)
  • Anja Novković (AO Velebit)

Kibuba je priredila nagrade za pobjednike. Premda je natjecanje završilo, prisutni su i dalje isprobavali novi poligon što raspiruje nadu organizatora i idejnih začetnika da toolanje nanovo zaživi u Zagrebu.

Organizatori se zahvaljuju svim sudionicima na sudjelovanju, članovima AO Matice na pomoći pri uređivanju Tunela i Žice, HGSS-u na ukazanom povjerenju ustupa prostora za izradu poligona, Kibubi na poklonima, Marku Brajkoviću na audio opremi i glazbi te Komisiji za alpinizam na podršci. Vidimo se na Žici!

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.