Zamjena krova na Česmini

petak, 22.10.2021.

Hrvatski planinarski savez je po “Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini” Planinarskom klubu Split dodijelio bespovratna sredstva za materijal – krovni panel za Planinarsku kuću Česmina. Vlastitim sredstvima Kluba izvršena je nabavka ostalog potrebnog materijala te su članovi PK Split sredinom kolovoza započeli s radovima.

Slika.

Nakon stavljanja čeličnog ojačanja s južne strane postavljen je termoizolacijski krovni panel na ukupnoj površini krova. Izrađeni su i postavljeni kompletni limeni opšavi i okapnice oko dimnjaka kao i sa sve četiri strane objekta, uz postavljanje oluka i spajanje s postojećom gustirnom. S donje strane prepusta pokrova na južnoj strani stiroporom su zabrtvljene sve šupljine i montirane bojane OSB ploče čime je planinarska kuća dobila novu, ljepšu vizuru uz zaštitu južnog pročelja od kiše.

Ovim radovima je završen projekt uređenja krova, odnosno spriječeno daljnje prokišnjavanje i propadanje interijera te je osigurano bolje grijanje unutarnjeg prostora uz manje gubitke topline zimi i ugodniju temperaturu ljeti.

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Hrvatskog planinarskog saveza, a uz dobrovoljni, marljivi i samoprijegorni rad i uloženi trud članova Kluba uspješno je završen ovaj izuzetno značajan projekt za PK Split. Završetak radova je prigodno proslavljen 12.09.2021. uz okupljanje članova i prijatelja Kluba te skromni domjenak.

Kao naredni ciljevi kod nastavka uređenja planinarske kuće Česmina nameće se postavljanje termoizolacije na fasadi sa sve četiri strane objekta, uređenje interijera (skidanje dotrajalih stropnih gips kartonskih ploča i uređenje unutarnjih zidova), ugradnja većih dodatnih spremnika za vodu te uređenje dvorišta i pristupnog puta.

Još jednom veliko hvala svima onima koji su svojim trudom i radom doprinijeli realizaciji ovog značajnog projekta koji je samo početak jednog novog puta za naš Klub.

Planinarski klub Split

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.