Zamjena krova na Česmini

petak, 22.10.2021.

Hrvatski planinarski savez je po “Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini” Planinarskom klubu Split dodijelio bespovratna sredstva za materijal – krovni panel za Planinarsku kuću Česmina. Vlastitim sredstvima Kluba izvršena je nabavka ostalog potrebnog materijala te su članovi PK Split sredinom kolovoza započeli s radovima.

Slika.

Nakon stavljanja čeličnog ojačanja s južne strane postavljen je termoizolacijski krovni panel na ukupnoj površini krova. Izrađeni su i postavljeni kompletni limeni opšavi i okapnice oko dimnjaka kao i sa sve četiri strane objekta, uz postavljanje oluka i spajanje s postojećom gustirnom. S donje strane prepusta pokrova na južnoj strani stiroporom su zabrtvljene sve šupljine i montirane bojane OSB ploče čime je planinarska kuća dobila novu, ljepšu vizuru uz zaštitu južnog pročelja od kiše.

Ovim radovima je završen projekt uređenja krova, odnosno spriječeno daljnje prokišnjavanje i propadanje interijera te je osigurano bolje grijanje unutarnjeg prostora uz manje gubitke topline zimi i ugodniju temperaturu ljeti.

Zahvaljujući bespovratnim sredstvima Hrvatskog planinarskog saveza, a uz dobrovoljni, marljivi i samoprijegorni rad i uloženi trud članova Kluba uspješno je završen ovaj izuzetno značajan projekt za PK Split. Završetak radova je prigodno proslavljen 12.09.2021. uz okupljanje članova i prijatelja Kluba te skromni domjenak.

Kao naredni ciljevi kod nastavka uređenja planinarske kuće Česmina nameće se postavljanje termoizolacije na fasadi sa sve četiri strane objekta, uređenje interijera (skidanje dotrajalih stropnih gips kartonskih ploča i uređenje unutarnjih zidova), ugradnja većih dodatnih spremnika za vodu te uređenje dvorišta i pristupnog puta.

Još jednom veliko hvala svima onima koji su svojim trudom i radom doprinijeli realizaciji ovog značajnog projekta koji je samo početak jednog novog puta za naš Klub.

Planinarski klub Split

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez