Održan ispit za naslov alpinist

utorak, 02.11.2021.

Dana, 23.-24.listopada 2021. godine, u Starigrad-Paklenici održan je ispit za naslov alpinist na koji su bila prijavljena tri kandidata:

  1. Ivan Vitez, AO Varaždin
  2. Šime Jukić, PK Sveti Bernard
  3. Tea Čalogović, AO Mosor

Kandidati su prvo pristupili pismenom dijelu ispita koji se odvijao u HGSS kući i kojeg su uspješno odradili sa sljedećim rezultatima:
Ivan Vitez 95%, Šime Jukić 94% i Tea Čalogović 93%

Nakon pismenog dijela ispita nastavak je bio na usmeno-praktičnom dijelu koji se odvijao na ulaznim stijenama kanjona Velike Paklenice gdje se utvrđivalo praktično znanje i korištenje opreme u izradi svih potrebnih tehnika.
Nakon ovog praktičnog dijela svaki je kandidat s jednim instruktorom ispenjao i jedan dugi smjer gdje je pokazao snalaženje u stijeni.

Kandidati su pokazali dobro znanje iz svih tema te ispitna komisija može zaključiti da su svi kandidati uspješno položili ispit za zvanje alpinist/ica.


Ispitna komisija:

  • Siniša Atlija
  • Domagoj Bojko
  • Nikola Šoić
Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.