Planinarsko Martinje Belecgrad 2021.

utorak, 09.11.2021.

U organizaciji HPD Belecgrad Belec, u nedjelju,7.11.2021. okupilo se oko 80 sudionika koji su prisustvovali u više događanja tijekom popodneva s južne strane Ivančice.


Slika.

U središtu događanja bila je završnica projekta Po dragom kraju koji je bio namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta od 7 do 15 godina s ciljem uključivanja mladih u aktivnosti planinarskog društva, poticanje na zdrav život i boravak u prirodi. U projektu je sudjelovalo 15 aktivnih mladih planinara iz 3 planinarska društva Krapinsko-zagorske županije koji su zaslužno i svečano primili svoje diplome. Ovaj projekt je sufinanciran sredstvima županije.

Da su belečkim planinarima važna djeca i mladi pokazali su otvaranjem dječjeg igrališta uz planinarsku kuću u čemu im je kroz projekt Pinklec na pleča se del, financijski pomogao grad Zlatar. Dječjem veselju nije bilo kraja do samog mraka.

U zabavnom programu planinarskom krštenju mošta su, uz ceremonijal meštra i vinskog biškupa Drageca, nastupili tamburaši KUD-a Belec i ansambl Dečki z bregov. Svaki sudionik je pronašao ponešto za svoju dušu i tiele u prelijepom jesenskom krajoliku.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.