Predstavljanje Planinarskog vodiča po Hrvatskoj 16. studenoga

petak, 12.11.2021.

Slika.Početkom studenoga izašao je iz tiska novi Planinarski vodič po Hrvatskoj Alana Čaplara. Korisnicima ranijih izdanja poznato je da Vodič sadrži sažete opise svih značajnijih vrhova, planinarskih putova, domova, kuća i skloništa i brojnih zanimljivosti iz hrvatskih planina te pruža sveobuhvatan pregled mogućnosti za planinarenje u našoj zemlji. Novi vodič donosi ažurirane i dopunjene podatke, opise nekih novih planina, vrhova, obilaznica i putova, a uz opis i fotografiju svakog planinarskog odredišta sada je ponuđen i QR kod koji upućuje na internetske stranice HPS-a s uvijek najaktualnim opisima i podacima. Knjiga je sada uvezana u tvrde korice, većeg je formata, ima više stranica i više fotografija. Novost su i pregledni simboli koji olakšavaju snalaženje u tekstu. Među fotografijama ima mnogo zračnih snimaka snimljenih dronom koji otkrivaju neke sasvim nove – dosad nepoznate vizure hrvatskih planina.

Izdavač Mozaik knjiga poziva zainteresirane planinare na predstavljanje knjige u utorak 16. studenoga u 18 sati u prostoru restorana Centro, Galleria Business Center, etaža –1, Trg Drage Iblera 10, Zagreb. Na promociji će sudjelovati autor Alan Čaplar, urednik Vid Jakša Opačić, planinar i putopisac Damir Šantek i moderator Marko Hadjur.

Knjiga je dostupna u Hrvatskom planinarskom savezu po promotivnoj cijeni od 240 kuna.

Slika.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.