2. pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici

četvrtak, 18.11.2021.

Nakon proljetnog pohoda po Opatijskoj planinarskoj obilaznici tijekom kojeg su posjećene kontrolne točke 14 (Pećnik) i 15 (Poljane), Planinarsko društvo „Opatija“ proteklog je vikenda organiziralo drugi ovogodišnji pohod po Opatijskoj planinarskoj obilaznici koji je za cilj imao obilazak čak 5 kontrolnih točaka: lovačka kuća Brdo, Budišinac, Zvoncev vrh, Majkovac i Orjak. Iako je zbog epidemiološke situacije izostala masovna posjećenost izleta kao prethodnih godina, 30-ak planinara s 4 vodiča uspješno je savladalo predviđenu stazu.

Slika.

Podsjećamo, Opatijska planinarska obilaznica je planinarska trasa kružnog oblika, koja počinje i završava u Opatiji. Većim dijelom prolazi kroz područje Parka prirode Učka, ima petnaest kontrolnih točaka i obuhvaća deset vrhova u masivu Učke i Ćićarije. Trasa je označena standardnim planinarskim markacijama i može se prelaziti tijekom cijele godine. Na svim kontrolnim točkama postavljeni su metalni žigovi, kojima se u Vodiču i dnevniku OPO ovjerava obilazak kontrolne točke.

Ove je godine PD „Opatija“ tiskalo treće izdanje Vodiča i dnevnika, koje je bilo potrebno jer je cjelokupna naklada prethodnih dvaju izdanja rasprodana, što svjedoči o iznimno veliku interesu posjetitelja za putove u opatijskome zaleđu, koje predano održavaju markacisti i pomoćnici markacista PD "Opatija". Tisak trećeg izdanja i pohod po OPO-u financijski su poduprli Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije i Istarski planinarski savez.

Dnevnici OPO-a mogu se nabaviti osobno svake srijede u društvenim prostorijama PD-a „Opatija“ (Maršala Tita 42, Opatija) od 19:00 do 20:00 sati i u planinarskom domu Poklon vikendom i praznicima, a mogu se naručiti i putem maila pdopatija1950@gmail.com.

Fotografije: Silvia Sušanj

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.