Uređenje doma Đuro Pilar

utorak, 23.11.2021.

Slika.

Planinarskom društvu „Dilj gora“ iz Slavonskog Broda na Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini Hrvatskog planinarskog saveza dodijeljen je iznos od 6500 kuna koje je društvo odlučilo utrošiti za kupovinu podnih pločica u blagovaonici i hodniku planinarskog doma „Đuro Pilar“. Radove su izveli članovi društva u vlastitom aranžmanu tako da je sve dovršeno početkom studenog.

Što se samih radova tiče, prvo je obijen i uklonjen stari kameni pod u blagovaonici i hodniku, potom je stavljena odgovarajuća podloga te se pristupilo postavljanju novih keramičkih pločica. Osim novih pločica, dodatno osvježenje prostorijama dali su članovi bojanjem zidova tako da su ove dvije prostorije dobile gotovo potpuno novi izgled, a ovi radovi bili su nastavak uređenja doma koji je započet još protekle jeseni kompletnim renoviranjem kuhinje.


Slika.

Sredstva koja je Hrvatski planinarski savez dodijelio društvu tako su iskorištena na najbolji mogući način stoga smo izuzetno zahvalni HPS-u na financijskoj pomoći jer nam ni inače a pogotovo u ovoj epidemiološkoj situaciji nije lako iznalaziti sredstva za održavanje i obnovu planinarskog doma. Jednako veliku zahvalu zaslužuju i svi članovi društva koji su uložili svoje slobodno vrijeme i znanje u uređenje doma a čim se epidemiološka situacija poboljša nadamo se kako ćemo uspjeti uprigoditi i dostojnu proslavu završetka radova.


Planinarsko društvo Dilj gora

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

Novosti na Hrvatskoj planinarskoj obilaznici

26.11.2021.

Hrvatska planinarska obilaznica (HPO) je najveća i ujedno najpopularnija planinarska obilaznica u Hrvatskoj. Obuhvaća najatraktivnije vrhove u svim hrvatskim planinama. Namjera Hrvatskog planinarskog saveza kod osnivanja obilaznice nije bila samo dovesti što više ljudi na zanimljive vrhove nego ih uputiti da ljepote hrvatskih planina upoznaju sustavno, ciljano i osmišljeno. Obilazak HPO-a idealan je način za temeljito i sustavno upoznavanje svih hrvatskih planina i njihovih najatraktivnijih vrhova pa su planinari koji dovrše obilazak i steknu sva priznanja HPO-a u pravilu ponajbolji poznavatelji planinskih ljepota Hrvatske.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2022.

24.11.2021.

U Hrvatskom planinarskom savezu dostupan je atraktivan zidni kalendar HPS-a za 2022. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij za pojedini mjesec nalazi velika fotografija i podaci o planiranim akcijama planinarskih udruga u tom mjesecu. Motivi su raznoliki a obuhvaćena su omiljena planinarska odredišta na Velebitu, Učki, Risnjaku, Bijelim stijenama, Kleku, Mosoru, Pelješcu, Ziru i na drugim mjestima.

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

Ususret 2022. godini - informacije za članstvo

16.11.2021.

Putem svojih službenih adresa elektroničke pošte na domeni hps.hr osnovne planinarske udruge obaviještene su o dostupnosti članskog materijala za 2022. godinu i drugim temama od interesa za cjelokupno članstvo HPS-a. Pozivamo dužnosnike udruga da redovito prate obavijesti upućene putem službene elektroničke pošte, a u slučaju da trebaju podršku ili pomoć u pristupu pošti da se jave Uredu HPS-a. Od informacija izdvajamo sljedeće.

footer
Copyright 2021 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.