Uređenje doma Đuro Pilar

utorak, 23.11.2021.

Slika.

Planinarskom društvu „Dilj gora“ iz Slavonskog Broda na Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini Hrvatskog planinarskog saveza dodijeljen je iznos od 6500 kuna koje je društvo odlučilo utrošiti za kupovinu podnih pločica u blagovaonici i hodniku planinarskog doma „Đuro Pilar“. Radove su izveli članovi društva u vlastitom aranžmanu tako da je sve dovršeno početkom studenog.

Što se samih radova tiče, prvo je obijen i uklonjen stari kameni pod u blagovaonici i hodniku, potom je stavljena odgovarajuća podloga te se pristupilo postavljanju novih keramičkih pločica. Osim novih pločica, dodatno osvježenje prostorijama dali su članovi bojanjem zidova tako da su ove dvije prostorije dobile gotovo potpuno novi izgled, a ovi radovi bili su nastavak uređenja doma koji je započet još protekle jeseni kompletnim renoviranjem kuhinje.


Slika.

Sredstva koja je Hrvatski planinarski savez dodijelio društvu tako su iskorištena na najbolji mogući način stoga smo izuzetno zahvalni HPS-u na financijskoj pomoći jer nam ni inače a pogotovo u ovoj epidemiološkoj situaciji nije lako iznalaziti sredstva za održavanje i obnovu planinarskog doma. Jednako veliku zahvalu zaslužuju i svi članovi društva koji su uložili svoje slobodno vrijeme i znanje u uređenje doma a čim se epidemiološka situacija poboljša nadamo se kako ćemo uspjeti uprigoditi i dostojnu proslavu završetka radova.


Planinarsko društvo Dilj gora

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.