Uređenje doma Đuro Pilar

utorak, 23.11.2021.

Slika.

Planinarskom društvu „Dilj gora“ iz Slavonskog Broda na Natječaju za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2021. godini Hrvatskog planinarskog saveza dodijeljen je iznos od 6500 kuna koje je društvo odlučilo utrošiti za kupovinu podnih pločica u blagovaonici i hodniku planinarskog doma „Đuro Pilar“. Radove su izveli članovi društva u vlastitom aranžmanu tako da je sve dovršeno početkom studenog.

Što se samih radova tiče, prvo je obijen i uklonjen stari kameni pod u blagovaonici i hodniku, potom je stavljena odgovarajuća podloga te se pristupilo postavljanju novih keramičkih pločica. Osim novih pločica, dodatno osvježenje prostorijama dali su članovi bojanjem zidova tako da su ove dvije prostorije dobile gotovo potpuno novi izgled, a ovi radovi bili su nastavak uređenja doma koji je započet još protekle jeseni kompletnim renoviranjem kuhinje.


Slika.

Sredstva koja je Hrvatski planinarski savez dodijelio društvu tako su iskorištena na najbolji mogući način stoga smo izuzetno zahvalni HPS-u na financijskoj pomoći jer nam ni inače a pogotovo u ovoj epidemiološkoj situaciji nije lako iznalaziti sredstva za održavanje i obnovu planinarskog doma. Jednako veliku zahvalu zaslužuju i svi članovi društva koji su uložili svoje slobodno vrijeme i znanje u uređenje doma a čim se epidemiološka situacija poboljša nadamo se kako ćemo uspjeti uprigoditi i dostojnu proslavu završetka radova.


Planinarsko društvo Dilj gora

Slika 1 od 4.Slika 2 od 4.Slika 3 od 4.Slika 4 od 4.

Najnovije vijesti

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

Više od 300 djece na prvom susretu malih planinara Hrvatske

24.09.2023.

U Brodskom Drenovcu na obroncima Dilj gore održan je u subotu 23. rujna 2023. prvi susret malih planinara Hrvatske. Na susretu je sudjelovalo više od tri stotine djece iz 13 planinarskih društava u kojima postoji organiziran planinarski rad s djecom, te njihovi voditelji i roditelji. Inicijator i organizator susreta bilo je Planinarsko društvo Zanatlija,

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

Reagiranje HPS-a na nacrt prijedloga Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske

21.09.2023.

Zastupajući interes cjelokupne planinarske udruge u Republici Hrvatskoj i imajući u vidu da su funkcionalni planinarski domovi nezamjenjiv preduvjet sigurnosti boravka u planinskim područjima, Hrvatski planinarski savez smatra da skrb o planinarskim domovima treba povjeriti planinarskim udrugama koje njima u kontinuitetu upravljaju, ponajprije zato što je angažman planinarskih udruga i planinara jedino stvarno jamstvo za funkcioniranje i održivost planinarske infrastrukture i sigurnost u planinskim područjima.

 Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

Nova ulaganja u planinarsku infrastukturu

19.09.2023.

Na svojoj 2. sjednici 11. rujna 2023. Izvršni odbor HPS-a je, na temelju prijedloga stručnih komisija za planinarske putove i za planinarske objekte usvojio plan upravljanja planinarskom infrastrukturom za iduće projektno razdoblje i odobrio provedbu nabave i distribuciju potrebne građe, materijala, alata i pribora prema iskazanim potrebama planinarskih udruga za uređenje planinarske infrastrukture u skladu s uvjetima projekta Sigurna i održiva planinarska infrastruktura.


footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez