Javni poziv za iskaz zainteresiranosti za objekt Miroslav Hirtz u Jablancu

srijeda, 01.12.2021.

Slika.

Odlukom Izvršnog odbora donesenom na 14. sjednici 15. studenoga 2021. Hrvatski planinarski savez raspisuje Javni poziv za iskaz zainteresiranosti za zakup ili kupnju objekta „Miroslav Hirtz“ u Jablancu.

1. Predmet Javnog poziva

Predmet javnog poziva su nekretnine upisane u zemljišnim knjigama Općinskog suda u Crikvenici, zk.odjel: Senj, za k.o. Jablanac, u zk.ul. 392, označene kao zk.čest.br. 233/11 pašnjak i 233/13 kuća br. 157, površine 754 čhv, a koje nekretnine u naravi predstavljaju objekt koji se koristi u funkciji planinarskog doma, terasu i dvorište, u mjestu Jablancu, na adresi Stube planinara 2.

Predmetne nekretnine vlasništvo su Hrvatskog planinarskog saveza (1/1).

2. Opis objekta

Slika.

Objekt se sastoji od prizemlja i potkrovlja ukupne neto površine 230,03 m2, neto korisne ploštine 189,90 m2, bruto ploštine 246,87 m2 i obujma 388,47 m3.

Prizemlje objekta se sastoji od dnevnog boravka, dvije kuhinje, hodnika, izbe, stubišta, 2 wc-a i 6 soba. Prvi kat (potkrovlje) sastoji se od stubišta, hodnika, pretprostora, dvije sobe, dvije izbe, dvije nenatkrivene terase i balkona na prvom katu. Dio objekta je vila-ljetnikovac izgrađen u prvoj polovici 20. stoljeća, a drugi dio (kuhinja, wc i tri sobe u prizemlju) je novija dograđena zgrada s posebnim ulazima s terase u svaku pojedinu prostoriju.

Okoliš objekta čine prostrana popločena terasa, orijentirana prema moru te šuma.

Objekt stoji na mirnom mjestu, izdvojen od okolnih objekata. Objekt se nalazi na nadmorskoj visini 26 metara, na udaljenosti od 5 minuta hoda od središta mjesta, javne plaže i bivšeg trajektnog pristaništa. Od objekta je moguć pješački prilaz 15 minuta do uvale Zavratnice - fenomena Parka prirode Velebit.

Objekt nema svoje parkiralište ali se može koristiti javni prostor za parkiranje uz glavnu cestu u mjestu. Objekt ima jednostavan pješački pristup 50 m s glavne ceste i prilaz stubištem s obale kroz šumu.

Od objekta se pruža pregledan vidik na more, središnji dio Jablanca i prema otoku Rabu. Objekt je okružen zelenilom (mediteranskom šumom).

Objekt se može pregledati u dogovoru s vlasnikom, uz prethodni kontakt i dogovor putem elektorničke pošte na hps@hps.hr ili na telefon 01/48-23-624 i 01/48-24-142.

3. Uvjeti javnog poziva

Slika.

Hrvatski planinarski savez prikuplja iskaze zainteresiranosti za zakup ili kupnju objekta.

Na javni poziv mogu se javiti planinarske udruge članice HPS-a, registrirani ugostitelji ili drugi zainteresirani ponuđači sa svojstvom pravnih ili fizičkih osoba.

Ponuditelj može iskazati zainteresiranost pojedinačno za zakup, za kupnju ili za obje opcije.

Iskaz interesa mora biti dostavljen u pisanom obliku na adresu:
Hrvatski planinarski savez,
Kozarčeva 22
10000 Zagreb

Iskaz zainteresiranosti mora sadržavati:

  • podatke o ponuditelju (ime, OIB, kontakt, izvadak iz odgovarajućeg registra),
  • ponuđeni iznos i uvjete za zakup ili za kupnju objekta
  • prijedlog trajanja ugovora (za slučaj zakupa)


U slučaju da se objekt dalje planira koristiti u funkciji planinarskog doma, iskaz zainteresiranosti mora sadržavati i:

  • prijedlog plana upravljanja i korištenja objekta, koji obuhvaća poslove redovnog i izvanrednog održavanja te model organiziranja i pružanja ugostiteljskih usluga sukladno pozitivnim propisima koji se odnose na pružanje tih usluga te sukladno aktima Hrvatskog planinarskog saveza.


Organiziranje pružanja ugostiteljskih usluga u objektu, uključujući registraciju i ishođenje minimalno tehničkih uvjeta za pružanje takvih usluga, isključiva je nadležnost i odgovornost pružatelja takvih usluga i ni na koji način ne može teretiti Hrvatski planinarski savez.

Za sva pitanja u pogledu upravljanja planinarskim domom i pružanja usluga primjenjuje se Pravilnik o poslovanju i upravljanju planinarskim objektima u Hrvatskom planinarskom savezu.

4. Trajanje javnog poziva

Trajanje javnog poziva je od 1. 12. 2021. do 28. 2. 2022. ili do odluke Izvršnog odbora Hrvatskog planinarskog saveza o izboru najboljeg ponuđača i sklapanja ugovora.

5. Postupak odlučivanja i ugovaranja

Slika.

Temeljem ocjene prikupljenih iskaza zainteresiranosti Komisija za planinarske objekte i Izvršni odbor Hrvatskog planinarskog saveza odlučit će o daljnjoj funkciji i uvjetima upravljanja i korištenja objekta.

U slučaju potrebe, Hrvatski planinarski savez može od ponuditelja zatražiti pojašnjenja ponude ili dodatnu dokumentaciju.

Najboljem ponuđaču Hrvatski planinarski savez ponudit će sklapanje pisanog ugovora kojim će se neposredno urediti uvjeti upravljanja i korištenja objekta.

Hrvatski planinarski savez zadržava pravo da ne odabere nijednog ponuđača, pravo ugovaranja s prvim idućim najboljim ponuđačem u slučaju odustanka najboljeg ponuđača ili njegovog neprihvaćanja ugovornih uvjeta, kao i sva druga prava koja proizlaze iz Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

Slika 1 od 24.Slika 2 od 24.Slika 3 od 24.Slika 4 od 24.Slika 5 od 24.Slika 6 od 24.Slika 7 od 24.Slika 8 od 24.Slika 9 od 24.Slika 10 od 24.Slika 11 od 24.Slika 12 od 24.Slika 13 od 24.Slika 14 od 24.Slika 15 od 24.Slika 16 od 24.Slika 17 od 24.Slika 18 od 24.Slika 19 od 24.Slika 20 od 24.Slika 21 od 24.Slika 22 od 24.Slika 23 od 24.Slika 24 od 24.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.