UIAA Youth Ice Climbing Camp, Guillestre, Francuska

četvrtak, 16.12.2021.

Slika.

Od 20. - 26. veljače 2022. održat će se UIAA Youth Ice Climbing Camp u Guillestreu (Francuska).

Kamp je namijenjen penjačima od 16 do 26 godina. Cilj je naučiti ispravno koristiti opremu za ledno penjanje, postavljati međuosiguranja, izrada sidrišta, prepoznavanje kvalitete leda te uvod u dry tooling.

Cijena kampa iznosi 250 eura po osobi te pokriva smještaj (u četverokrevetnoj sobi), doručak i večeru. U cijenu su uključene radionice i nadzor certificiranih instruktora alpinizma i vodiča. Komisija za alpinizam pokrit će taj iznos, a potencijalni sudionici sami će se pobrinuti oko troškova putovanja i organizacije istog.

Obavezna oprema za svakog sudionika, prema preporuci organizatora, je:
pojas, zimske gojzerice i dereze, kaciga, spravica za osiguravanje, pet kompleta, dva cepina, lavinski "trojček", pet lednih vijaka (šraubi), sunčane naočale, krema za sunčanje, vreća za spavanje, čeona lampa, prikladna odjeća za zimsko penjanje, sredstva za osobnu higijenu, boca za vodu (termosica) te lijekovi.

Komisija za alpinizam pokrit će troškove participacije za dva naveza. Iskusniji član naveza mora imati minimalno pet godina iskustva te mora priložiti popis deset ispenjanih zimskih smjerova/slapova. Manje iskusni član mora imati minimalno dvije godine iskustva (barem dvije godine od završene ljetne alpinističke škole), biti u stanju penjati najmanje 5b u vodstvu i priložiti popis deset smjerova koje je ispenjao u vodstvu ili izmjenično.

U slučaju prevelikog broja prijava, organizator zadržava pravo izbora naveza.

Sudionici kampa moraju imati važeće osiguranje za 2022. godinu (najbolje ÖAV iskaznica).

Rok za prijave je 7. siječnja 2022. Prijave šaljite na alpinizam@hps.hr.
Ukoliko imate bilo kakva pitanja, obratite se na istu adresu.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.