Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) veljača 2022. godine

utorak, 28.12.2021.

Slika.

Komisija za vodiče HPS-a u terminu od 10.veljače do 13. veljače te 19. i 20. veljače 2022. organizira tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard). Tečaj će se provoditi na području s dovoljnom količinom snijega potrebnom za provođenje tečaja. Tečaj se provodi po Programu školovanja vodiča na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je planinarima koji već vladaju svim znanjima i vještinama nužnima za sigurno kretanje po terenima A i B standarda te žele svoje vještine i znanja nadograditi vodičkim elementima u zimskim uvjetima.


Prijava

Slika.

Prijave se primaju putem on-line prijavnice za tečaje u Vodičkoj službi HPS-a do 31. siječnja 2022. godine ili do popunjenja kapaciteta. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja prema redoslijedu prijave. Prijava je važeća nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja.

Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu skolovanje.vodica@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda (upotreba zimske opreme krplje i dereze) u posljednje tri godine.Posebni uvjeti

Slika.

Prvi dan tečaja svi kandidati pristupit će provjeri znanja iz sljedećih modula:

  • orijentacija
  • čvorovi i izrada rukohvata
  • korištenje opreme za zimsko planinarenje (krplje i dereze)


Ako kandidat ne zadovolji navedene module nije moguć nastavak pohađanja tečaja.Troškovi

Slika.

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 750,00 kn po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskoj kući, te se baziraju na cijeni polu pansiona (noćenje – doručak – večera) i iznose do 220,00 HRK po danu. Noćenje u planinarskoj kući obavezno je za sve sudionike tečaja.Početak tečaja

Slika.

Izleti i vježbe izvodit će se na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. U slučaju nedostatka snijega lokacija izvođenja tečaja se može promijeniti. O izboru lokacije za svaki pojedini vikend tečaja odlučivat će neposredno voditelj tečaja na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj tečaja će prijavljene polaznike pravovremeno obavješćivati o predviđenoj lokaciji za svaki vikend.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega termini održavanja tečaja se mogu promijeniti.


Kontakt

Komisija za vodiče HPS-a, skolovanje.vodica@hps.hr
Voditelj tečaja: Eugen Zobaj, mob: +385 91 4564 652

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.