Mlado leto 2022 na vrhu Učke

ponedjeljak, 03.01.2022.

Slika.

Desetljećima se svakog prvog siječnja planinari okupljaju na Vojaku, najvišem vrhu Učke i zdravicom u podne slave ulazak u novu godinu. Pohod s polazišnom točkom ispred Planinarskog doma „Poklon“ su kao i prethodnih godina zajednički organizirala tri liburnijska planinarska društva – PD „Opatija“, PD „Lisina“ iz Matulja i HPD „Knezgrad“ Iz Lovrana. Nakon obraćanja predsjednika svih triju društava kolona planinara uputila se prema vrhu Učke. Iznenađujuće toplo i sunčano vrijeme okupilo je velik broj planinara, a jedinstvenosti vidika s Vojaka pridonijela je magla koja je okružila kvarnerske otoke, ali i izrazito dobra vidljivost vrhova Gorskog Kotara, Velebita, Kamniških i Julijskih Alpi te Dolomita.

Osim što su uživali u pogledima, zdravici te okrijepi u vidu čaja, kuhanog vina i kolača koje su pripremili organizatori, planinari su na vrhu prisustvovali i dodjeli priznanja Hrvatskog planinarskog saveza za 2021. godinu. Priznanja nagrađenim planinarima s područja Istre i Kvarnera uručio je Igor Eterović, član Izvršnog odbora HPS-a, a primili su ih Biserka Radović (PD “Viškovo”), Igor Eškinja (PD “Opatija”), Mirko Bjelan (HPD “Knezgrad”) i Vladimir Rojnić (PD “Glas Istre”).

Slika 1 od 7.Slika 2 od 7.Slika 3 od 7.Slika 4 od 7.Slika 5 od 7.Slika 6 od 7.Slika 7 od 7.

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.