Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

četvrtak, 06.01.2022.

Slika.

S prvim danima nove godine iz tiska je izašao prvi broj Hrvatskog planinara. U uvodu se nalazi pregled rada, postignuća i važnih događaja u HPS-u 2021. godini.

  • Savez sačinjavaju udruge i pojedinci, od kojih su mnogi tijekom prošle godine vrijedno radili i doprinijeli razvoju planinarstva. One koji su se osobito istaknuli tijekom 2021. godine Izvršni odbor HPS-a nagradio je godišnjim nagradama. U novom broju pročitajte tko su laureati.
  • Dva prijatelja iz Čazme savladala su možda najteži planinarski izazov u Hrvatskoj - "Biokovski vuk". Žestoko, bez zadrške, opisano je višednevno planinarenje, bolje reći bitka, sa surovošću Biokova. Tekst potpisuje Kristijan Čikor.
  • Srednjovjekovna utvrda Medvegrad odnedavno, nakon preuređenja, sjaji novim sjajem. Što novoga nudi novi-stari Medvedgrad pročitajte u tekstu Josipa Antića.
  • Velebit je inspiracija mnogima, no dr. Raul Horvat nas svaki put iznenadi otkrivajući nova lica ove planine. Ovaj put vodi nas manje poznatim dijelovima Velebita i uspoređuje vidike AB-BA. O čemu je riječ pročitajte u novom broju.
  • Uz pregršt planinarskih vijesti dodajmo da ovaj broj donosi novost - Planinarski enigmatski kutak. Za početak jedna premetaljka i jedna osmosmjerka, naravno s planinarskim pojmovima, razveselit će planinare-enigmate kojih vjerujemo da ima puno. Enigmatski kutak potpisuje iskusni planinarski dvojac Robert Smolec i Željko Brdal.

Hrvatski planinar je časopis HPS-a koji izlazi od 1898. godine. Cijena pojedinačnog primjerka je 15 kuna, a godišnja pretplata koja uključuje 11 brojeva iznosi 150 kuna. Za sve informacije vezane uz narudžbu i pretplatu možete se obratiti na adresu hps@hps.hr.

Urednički odbor Hrvatskog planinara poziva sve planinare da šalju svoje tekstove, putopise i vijesti o aktivnostima planinarskih udruga. Ne zaboravite: 'Ono što nije zapisano, nije se niti dogodilo!'

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

U novoj 2022. godini - Međunarodnoj godini održivog razvoja planina

06.01.2022.

Dana 16. prosinca 2021. Opća skupština Ujedinjenih naroda usvojila je rezoluciju kojom se 2022. godina proglašava Međunarodnom godinom održivog razvoja planina. Međunarodna godina održivog razvoja planina važna je prilika da se skrene pozornost šire javnosti na brojne izazove povezane s očuvanjem planinskih ekosustava.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.