Poziv na seminar o digitalnom topografskom snimanju

srijeda, 12.01.2022.

U cilju upoznavanja i popularizacije tehnika digitalnog topografskog snimanja (korištenje digitalnih crtaćih uređaja i DistoX-a) među širom speleološkom javnosti, 19. i 20. veljače 2022. održati će se Seminar o digitalnom topografskom snimanju u Lovranskoj Dragi. Seminar organiziraju SU Estavela i SO Velebit uz pomoć predavača iz SO Željezničara te pod pokroviteljstvom Hrvatskog speleološkog saveza, Komisije za speleologiju HPS-a i Parka prirode Učka.


Foto: Sara Anđela Perić (SOŽ)

Foto: Sara Anđela Perić (SOŽ)

Seminar će se sastojati od teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio se održava u domu za mlade u Lovranskoj Dragi, a predavanja obuhvaćaju teme:

  • uvod u digitalno topo. snimanje i usporedba s klasičnim tehnikama
  • predstavljanje i korištenje digitalnih uređaja (DistoX, PDA-ovi, tableti i sl.)
  • osnove korištenja software-a (PocketTopo i TopoDroid)
  • obrada podataka dobivenih digitalnim snimanjem.

U praktičnom dijelu posjetiti će se špilja Oporovina u kojoj će biti isprobane tehnike digitalnog crtanja te prezentirana kalibracija DistoX-a. Prijevoz je vlastiti, a špilja je udaljena 10 min vožnje od Lovranske Drage. Smještaj je osiguran u Domu za mlade u Lovranskoj Dragi.

Seminar je namijenjen svim iskusnim crtačima koji bi željeli upoznati ili usavršiti tehnike digitalnog topografskog snimanja. Seminar je za polaznike besplatan, a osiguran je lunch paket i večera prvog dana seminara. Smještaj je osiguran u domu za mlade u Lovranskoj Dragi.

Preporuka je da polaznik ili manja grupa polaznika ponese svoj set za digitalno topo. snimanje (DistoX + PDA ili android uređaj), prijenosno računalo s instaliranim programima za obradu podataka drugi dan seminara (PocketTopo i Speleoliti) te produžne kabele, za svaki slučaj.

VAŽNO!
Broj polaznika je ograničen (20), a rok prijave je nedjelja 13.02.2022. Maksimalan broj polaznika po udruzi je 3, stoga molimo da se prijave sudionika vrše u dogovoru s pročelnicima/predsjednicima.

Obavezna COVID potvrda – prema važećim epidemiološkim mjerama te sukladno odluci koja je donesena na sjednici IO KS HPS održane 12. rujna 2021. godine u Gospiću, za prisustvovanje na seminaru potrebno je imati važeću COVID potvrdu.

Prijave na seminar ispunjavaju se na Google obrascu

Detaljnije informacije i plan rada bit će poslani polaznicima na e-mail adrese prije seminara.

Napomena:
Organizator zadržava pravo izmjene programa. Sve aktivnosti održavat će se u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Voditelj seminara: Dino Grozić (095 503 84 90, grozicdino@gmail.com).

Najnovije vijesti

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini

18.01.2022.

Odlukom Izvršnog odbora HPS-a raspisan je Natječaj za potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata u 2022. godini. HPS svake godine sufinanciranjem materijala iz sredstava HPS-a pruža potporu obnovi, održavanju i izgradnji planinarskih objekata kojima su vlasnici ili upravljači planinarske udruge članice HPS-a.

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

Donesen Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom

18.01.2022.

Izvršni odbor usvojio je Operativni program upravljanjanja planinarskom infrastrukturom u kojemu su sažeto iskazani ciljevi, načela, uvjeti, kriteriji i prioriteti koji se primjenjuju kod upravljanja planinarskom infrastrukturom i korištenja sredstava za uređenje planinarske infrastrukture.

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

Novi broj Hrvatskog planinara 01/2022

06.01.2022.

S dolaskom prvog snijega stigao je u poštanske sandučiće pretplatnika, prvi broj Hrvatskog planinara u 2022. godini. Uredništvo svim planinarima želi Sretnu Novu godinu i mnogo lijepih doživljaja u planinama. U novom broju pročitajte...

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.