Održan ispit za vodiče A standarda na Strahinjščici

petak, 25.03.2022.

Slika.

U organizaciji Komisije za vodiče dana 12. i 13. ožujka 2022. održan je ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard) na kojem je 10 kandidata iz 10 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Varaždin i Zagreb uspješno položilo sve zadane teme i steklo naziv Vodič na ljetno planinarenje (A standard).

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu te su pokazali znanje i zainteresiranost u svim temama.

Slika.

Uz voditelja ispita Alena Čančarevića ispitnu komisiju su činili još i instruktori: Zoran Popovski, Mladen Vrabec, Stjepan Posavec i Zaviša Šimac te asistent Davor Miketa.

Ispit je održan na terenima podno Strahinjščice i u novom planinarskom domu u Radoboju. Posebnu zahvalu upućujemo domaćinima PD Radoboj na gostoljubivosti i uslužnosti.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim društvima te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

Alen Čančarević

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.