Održan ispit za vodiče B standarda na Vršiču

petak, 25.03.2022.

Slika.

U organizaciji Komisije za vodiče dana 19. i 20. ožujka 2012. godine, održan je ispit za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) na području Vršiča u Sloveniji.


Pred ispitnom komisijom od tri instruktora sve ispitne teme uspješno je položilo šest kandidata iz 6 planinarskih društava i tri stanice planinarskih vodiča te tako steklo stručni naziv Vodič na zimsko planinarenje, B standard.


Slika.

Novim vodičima na zimsko planinarenje želimo puno sreće u radu i puno organiziranih zimskih izleta u svojim planinarskim društvima, te nastavak usavršavanja vodičkih znanja u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.


Voditelj ispita:
Dražen Mlinarić, vodič instruktor

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.