Održan ispit za vodiče B standarda na Vršiču

petak, 25.03.2022.

Slika.

U organizaciji Komisije za vodiče dana 19. i 20. ožujka 2012. godine, održan je ispit za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) na području Vršiča u Sloveniji.


Pred ispitnom komisijom od tri instruktora sve ispitne teme uspješno je položilo šest kandidata iz 6 planinarskih društava i tri stanice planinarskih vodiča te tako steklo stručni naziv Vodič na zimsko planinarenje, B standard.


Slika.

Novim vodičima na zimsko planinarenje želimo puno sreće u radu i puno organiziranih zimskih izleta u svojim planinarskim društvima, te nastavak usavršavanja vodičkih znanja u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.


Voditelj ispita:
Dražen Mlinarić, vodič instruktor

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.