Najava markacističkih aktivnosti na području Neretve, Južnog Biokova i Vrgorca, 23. i 24. 4. 2022.

petak, 25.03.2022.

Tečaj za markaciste

Komisija za planinarske putove HPS-a u suradnji s HPD Adrion, Gradac i HPD Grabovica, Ploče, organizira Tečaj za markaciste za polaznike iz planinarskih udruga s područja Neretve, Južnog Biokova i Vrgorca. Voditelj tečaja je Drago Špoljarić, Komisija za planinarske putove HPS-a, a predstavnik suorganizatora Frane Medak, HPD Grabovica, Ploče.

Tečaj će se provodi prema Programu tečaja za markaciste u Hrvatskom planinarskom savezu, a radi epidemioloških ograničenja, održava se jedan vikend i to u subotu i nedjelju, 23. i 24. travnja 2022. u Pločama. Teorijski dio tečaja održati će se u subotu, 23. 4. 2022. u Domu športova, Mini Art dvorana, Tina Ujevića 1, 20340 Ploče. Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u domu do 8:30 sati, a predavanja započinju u 9:00 sati. Praktični dio tečaja održati će se u nedjelju, 24. 4. 2022. na planinarskim putovima okolnih planina.

Zainteresirani članovi planinarskih udruga članica HPS-a iz drugih dijelova Hrvatske mogu se prijaviti na tečaj preko matičnih planinarskih udruga koje za prijavu koriste elektroničku prijavnicu. Prijave se podnose najkasnije do 11. 4. 2022.

Broj polaznika je ograničen s tim da prednost imaju prijavljeni iz planinarskih udruga s područja Neretve, Južnog Biokova i Vrgorca. Prijavljeni za tečaj trebaju imati uplaćenu članarinu za tekuću 2022. godinu i na tečaj obavezno ponijeti člansku iskaznicu HPS-a.

Cijena tečaja je 100 kuna po polazniku, a plaćanje se obavlja po predračunu koji će biti poslan društvima iz Ureda HPS-a.
Za dogovor i rezervaciju smještaja u Pločama kontaktirati predstavnika suorganizatora tečaja Franu Medaka.Sastanak s predstavnicima planinarskih udruga održavateljima planinarskih putova i ostalim zainteresiranima

S ciljem ostvarenja što bolje i konstruktivnije suradnje svih zainteresiranih za održavanje planinarskih putova i željom za poboljšanjem kvalitete, osiguranja i zaštite planinarskih putova, uz održavanje markacističkih tečajeva, organiziraju se sastanci predstavnika Komisije za planinarske putove i predstavnika planinarskih društava, povjerenika za planinarske putove, stanice HGSS-a, JU zaštite prirode, Turističke zajednice, Hrvatskih šuma, lokalne samouprave, lovačkih i drugih s kojima planinari i markacisti dijele prirodu i putove na tom području.

Sastanak s predstavnicima održavatelja planinarskih putova i ostalima zainteresiranima za kvalitetne, sigurne i zaštićene planinarske putove na području Neretve, Južnog Biokova i Vrgorca, održati će se u subotu, 23. travnja 2022. s početkom u 10 sati u Domu športova, Mini Art dvorana, Tina Ujevića 1, 20340 Ploče.

U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije, navedene aktivnosti će se odgoditi, a o novom terminu održavanja tečaja odnosno sastanka biti će te pravovremeno obaviješteni.

Kontakt podaci:

Komisija za planinarske putove

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.