Održan ispit za vodiče A standarda na Platku

ponedjeljak, 04.04.2022.

U organizaciji Komisije za vodiče tijekom vikenda 26.03. i 27.03.2022. na Platku je održan ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standarda).

Ispit je uspješno položilo 13 kandidata iz 9 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Karlovac, Rijeka, Split i Zagreb te tako steklo stručni naziv Vodič na ljetno planinarenje.

Slika.

Kandidati su svoje znanje i vještine prezentirali tijekom dva vrlo intenzivna ispitna dana kroz slijedeće ispitne cjeline: pismeni, usmeni i praktični dio ispita. Praktični dio ispita terenski je organiziran i kroz poligone pregled opreme, čvorovi i izrada rukohvata, orijentacija, prva pomoć i spašavanje i ispitnu tura. Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu i pokazali zainteresiranost u svim temama.

Uz voditeljicu ispita Gradimiru Bumbak, ispitnu komisiju činili su instruktori: Tatjana Bračanov, Alen Čančarević i Zoran Popovski te asistent Milan Terman.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u matičnim planinarskim društvima te nastavak usavršavanja znanja na vježbama u stanicama planinarskih vodiča.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.