Skupština HPS-a 21. svibnja 2022.

srijeda, 20.04.2022.

Slika.

Temeljem članka 30., stavka 2. Statuta Hrvatskog planinarskog saveza predsjednik HPS-a Darko Berljak sazvao je 34. sjednicu Skupštine HPS-a.


Sjednica Skupštine HPS-a održat će se 21. svibnja 2022. u Hotelu International, Miramarska cesta 24, Zagreb, s početkom u 11:00 sati.


Poziv na 34. sjednicu Skupstine HPS-a (PDF)

Dnevni red:

 1. Otvaranje i izbor radnih tijela Skupštine HPS-a
  (radno predsjedništvo, verifikacijska komisija, zapisničar, ovjerovitelji zapisnika)
 2. Verifikacija predstavnika u Skupštini HPS-a
 3. Programsko izvješće o radu HPS-a u 2021. godini
 4. Financijsko izvješće HPS-a za 2021. godinu
 5. Izvješće Nadzornog odbora HPS-a
 6. Izvješće Suda časti HPS-a
 7. Financijski plan HPS-a za 2023. godinu
 8. Donošenje Pravilnika Komisije za vodiče HPS-a i Pravilnika Komisije za zaštitu prirode HPS-a
 9. Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina
 10. Informacije o statusu i upravljanju planinarskom infrastrukturom
 11. Pitanja i prijedlozi

Pravo sudjelovanja na sjednici Skupštine Hrvatskog planinarskog saveza imaju sve punopravne udruge članice HPS-a sukladno članku 18., stavak 1. i članku 27., stavku 2. Statuta HPS-a. Registracija predstavnika udruge u Skupštini obavlja se popunjavanjem obrasca dostupnog na https://www.hps.hr/skupstina/

Registriranim predstavnicima udruga koje imaju sjedište izvan Zagreba nadoknadit će se putni troškovi, putem putnih naloga koji će biti upućeni elektroničkom poštom. Ispunjeni putni nalog s obračunom troškova treba predati na ulazu u dvoranu, ili poslati poštom najkasnije 7 dana nakon sjednice Skupštine.

Svi pisani materijali za Skupštinu HPS-a bit će, sukladno članku 31., stavku 2. Statuta HPS-a najkasnije 15 dana prije održavanja Skupštine upućeni punopravnim članicama HPS-a. Materijali će biti upućeni na službene adrese elektroničke pošte na domeni hps.hr. Službenoj elektroničkoj pošti možete pristupiti putem servisa Gmail.com. U slučaju da trebate pomoć u pristupu elektroničkoj pošti molimo obratite se Uredu HPS-a (hps@hps.hr).

Na ulazu u dvoranu predstavnik udruge treba obavezno predati ispunjen evidencijski listić, koji šaljemo u privitku te preuzeti prijavnicu za raspravu i listić za glasovanje.

Molimo da se odazovete pozivu na Skupštinu kako bismo u što većem sastavu odlučivali o važnim temama za organizirano hrvatsko planinarstvo.

Predsjednik HPS-a
Darko BerljakMjesto održavanja Skupštine: Hotel International, Miramarska 24, Zagreb

Slika.

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.