Piknik na Cesargradu 2022

ponedjeljak, 09.05.2022.

Već punih dvadesetak godina uz razne druge kulturne i sportske aktivnosti koje se održavaju u sklopu Dana grada Klanjca, koji pada na 4. svibnja, HPD Cesargrad prvu nedjelju nakon tog datuma uspješno organizira "Piknik na Cesargradu".

Unatoč šarenoj vremenskoj prognozi koja nam je na svim popularnim vremenskim portalima cijeli tjedan "prijetila" kišom, u četvrtak je nakon poziva DHMZ-u ipak pala odluka da se ide u organizaciju. I kak su nam rekli meteorolozi, tak je i bilo. U još toplo i vlažno jutro popraćeno laganom proljetnom kišicom koja nas ipak nije zaobišla, posjetitelji su se ipak počeli okupljati. Već oko podne vrijeme se stabiliziralo i počelo proljepšavati, da bi nas ostatak dana sunce nagradilo svojom ugodnom proljetnom toplinom.

Slika.

Kao i svake godine, kroz našu malu zelenu oazu podno Cesargrada taj dan je prošlo oko stotinjak gostiju, a sudeći po kotlu graha koji je planuo, možda i nešto više. Uz vrhunski planinarski grah, domaće kolače, bogatu eno ponudu, odmjeravanje snaga najmlađih u potezanju štrika i naše drage tamburaše iz tamburaškog sastava TS Ekipa dobra zabava bila nam je zagarantirana do ranih večernjih sati.

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

Održana 34. sjednica Skupštine HPS-a

22.05.2022.

U subotu 21. svibnja održana je u Zagrebu 34. sjednica Skupštine HPS-a. Na sjednici su prema dnevnom redu iznesena i usvojena redovna izvješća o radu HPS-a u proteklom razdoblju, kao i godišnji program rada i financijski plan za 2023. godinu. Uz redovne godišnje izvještajne i planske dokumente usvojeni su i pravilnici Komisije za vodiče i Komisije za zaštitu prirode te Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina.

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

Donesena Deklaracija o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina

21.05.2022.

Skupština HPS-a 21. svibnja 2022. usvojila je Deklaraciju o zaštiti i očuvanju hrvatskih planina. Imajući u vidu trajno zalaganje i postignuća organiziranog djelovanja planinara i planinarskih udruga u Republici Hrvatskoj u području zaštite prirode i okoliša, tim programskom dokumentom HPS-a utvrđena su načela, opredjeljenja i smjernice za djelovanje u zaštiti planinske prirode, a ujedno je istaknuta povijesna i sadašnja uloga planinarske udruge i planinara u zaštiti prirode.

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

Dani hrvatskih planinara 27. - 29. svibnja 2022. u Vrgorcu

20.05.2022.

Hrvatski planinarski savez i HPD Vrgorac pozivaju sve zainteresirane planinare na Dane hrvatskih planinara 2022. koji će se održati od 27. do 29. svibnja 2022. u Vrgorcu, s organiziranim usponima u Vrgorskom gorju i na Biokovu.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.