Održan ispit za vodiče A standarda na Omanovcu

srijeda, 18.05.2022.

U organizaciji Komisije za vodiče dana 23. i 24. travnja 2022. održan je ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard) na kojem je 14 kandidata iz 9 planinarskih društava s područja stanica planinarskih vodiča Rijeka, Slavonija i Zagreb uspješno položilo sve zadane teme i steklo naziv Vodič na ljetno planinarenje (A standard).

Slika.

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu te su pokazali znanje i zainetresiranost u svim temama. Posebno su se istaknuli u ispitnim turama čime su pokazali da će planinari u njihovim društvima uživati u zanimljivim i kvalitetnim izletima.

Ispit je održan na terenima u blizini planinarskog doma Omanovac i u samom planinarskom domu te upućujemo posebnu zahvalu domaćinima na gostoljubivosti i uslužnosti.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u svojim matičnim planinarskim društvima i nastavak usavršavanja znanja na vježbama u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.


Mladen Vrabec, voditelj ispita

Najnovije vijesti

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.