Promocija monografije Planinarskog saveza Herceg-Bosne i filma „Kad čovjek postane planina“ povodom obilježavanja 25 godina postojanja saveza

utorak, 24.05.2022.

Planinarski savez Herceg-Bosne i PD KUK Novi Travnik u suradnji s HPD Kapela organiziraju promociju monografije PS HB i filma „Kad čovjek postane planina“, a koja će se održati u petak, 17. lipnja 2022. u 19.00 sati u prostorijama HKD Napredak u Zagrebu, Bogovićeva 1.

Knjigu će predstaviti njeni autori Željka Zlojo - Martinović i Miro Blaž, predstavnici PS HB i njihovi recenzenti i gosti iz svijeta planinarstva.

Film „Kad čovjek postaje planina“ je kratki eksperimentalni film koji govori o evoluciji i životnoj filozofiji planinara u životnim izazovima naše realnosti

Očekivano trajanje promocije knjige i filma je 75 min.

Slika.

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.