Promocija monografije Planinarskog saveza Herceg-Bosne i filma „Kad čovjek postane planina“ povodom obilježavanja 25 godina postojanja saveza

utorak, 24.05.2022.

Planinarski savez Herceg-Bosne i PD KUK Novi Travnik u suradnji s HPD Kapela organiziraju promociju monografije PS HB i filma „Kad čovjek postane planina“, a koja će se održati u petak, 17. lipnja 2022. u 19.00 sati u prostorijama HKD Napredak u Zagrebu, Bogovićeva 1.

Knjigu će predstaviti njeni autori Željka Zlojo - Martinović i Miro Blaž, predstavnici PS HB i njihovi recenzenti i gosti iz svijeta planinarstva.

Film „Kad čovjek postaje planina“ je kratki eksperimentalni film koji govori o evoluciji i životnoj filozofiji planinara u životnim izazovima naše realnosti

Očekivano trajanje promocije knjige i filma je 75 min.

Slika.

Najnovije vijesti

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.