8. pohod na Mali Petehovac

nedjelja, 29.05.2022.

8. planinarski pohod na Mali Petehovac održan je 22.05.2022. Na pohod je pristiglo oko 200 planinara iz 40 planinarskih društava diljem Hrvatske i Slovenije.


Slika.

Okupljanje je započelo u 8h ispred Konzuma u Delnicama. Pohod je išao svojim standardnim putom kao i uvijek do sada: preko Lokanove vode, Grijalice, izvora Jezerka pa na Mali Petehovac. Nakon toga su se sudionici pohoda spustili do lovačke kuće Polane gdje je bila završna svečanost.

Na Polanama je bila i dodjela medalja svim sudionicima Peteha koji su se natjecali u proteklih godinu dana. Prvo mjesto osvojila je Mirjana Dražul Kraljić, drugo mjesto Domagoj Pavlin te treće mjesto Matej Perkov.

Ujedno je bila predstavljena i nova planinarska obilaznica Visinski blizanci, 7. po redu od kako postoji HPD Petehovac. Planinari su pokazali veliki interes za ovu obilaznicu te odmah krenuli s obilazkom.

Najveća novost ove godine je prezentacija 4 nova vrha koji do sada nisu bili planinarski obrađeni. To su: Veliki Petehovac, Ančikin vrh, Ivanov breg i Mali Drgomalj. Većina planinara je nakon prezentacije otišla na neki od ovih vrhova da bi mogli zadovoljiti uvjete obilaznice koju trenutačno obilaze.

Članovi HPD Petehovac su veoma zadovoljni odazivom i reakcijama planinara koji su došli. Mnogi su već sada najavili svoj dolazak i slijedeće godine kada se očekuje još veći broj pohodnika.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

U Mariji Bistrici proslavljen dan Svetog Bernarda

U Mariji Bistrici proslavljen dan Svetog Bernarda

16.06.2022.

U Mariji Bistrici je 15. lipnja 2022. Hrvatska gorska služba spašavanja uz sudjelovanje spašavatelja i gostiju iz svih krajeva Hrvatske svečano obilježila dan Svetog Bernarda, zaštitnika planinara, alpinista, skijaša i gorskih spašavatelja.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.