Natjecanje i festival - Rock climbing Balkan Championship – Serbia 2022

srijeda, 15.06.2022.

Slika.

Stigao je poziv od Planinarskog saveza Srbije. Prijavi se i ti!

Svi zainteresirani penjači iz zemalja članica BMU (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Grčka, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Srbija, Slovenija, Turska, Češka) dobro došli su prijaviti se i natjecati.

Datum održavanja natjecanja je 16.-18.rujna 2022.godine, a mjesto održavanja je Niševac.

Natjecanje je u lead-u.

Naknada za prijavu je od 20 do 30 Eur. U kotizaciji je uračunato: majica, ručak u subotu i nedjelju te vodič.

Detaljnije o svemu pogledaj na sljedećem linku Rock Climbing Balkan Championship 2022

Važno za napomenuti:
Prijave se rade putem Komisije za alpinizam HPS-a (ne direktno preko organizatora) alpinizam@hps.hr, a ako će biti dovoljno zainteresiranih postoji mogućnost da dio troškova bude i sufinanciran od strane Komisije za alpinizam HPS-a!

Komisija za alpinizam

Najnovije vijesti

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

Preporuke za sigurno i ugodno planinarenje

23.06.2022.

Kako bi planinarenje bilo sigurno i ugodno, za svaki odlazak u planinu potrebno je kvalitetno se pripremiti i opremiti te primjenjivati osnovna planinarska pravila. U cilju sigurnosti na početku ljeta podsjećamo sve planinare i posjetitelje planina na pravila koja su primjenjiva za sve odlaske u planine.

U jami Nedam dosegnute nove dubine

U jami Nedam dosegnute nove dubine

20.06.2022.

Tijekom istraživanja jame Nedam na Velebitu otkriveni su i istraženi novi podzemni kanali te je u jami premašena dubina od 1300 metara. Istraživanja se provode u sklopu projekta Speleološka Istraživanja hrvatskog krša kojemu je cilj istražiti i prikupiti nova saznanja o krškom podzemlju.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.