Međunarodni kamp alpinistica i penjačica RHM 2022.

subota, 25.06.2022.

Slika.

Komisija za alpinizam HPS-a poziva zainteresirane alpinistice na sudjelovanje na Međunarodnom kampu alpinistica i penjačica RHM 2022. od 02.-09.07.2022 u kampu Špik u Gozd Martuljku, Slovenija.

Sve je krenulo još davne 1968.godine kad je barunica Felicitas von Reznicek, na planini Titlis u centralnoj Švicarskoj, osnovala međunarodno udruženje alpinistica “Rendez-vous Hautes Montagnes”. Svrha osnivanja je, između ostalih, bila upoznati alpinistice različitih zemalja Europe, stvoriti nova poznanstva i učvrstiti ona već postojeća kao i omogućiti penjačicama tadašnjeg istočnog bloka da otputuju i druže se i penju s penjačicama iz cijele Europe.

Ove 2022.godine, a nakon prethodno odgođena 2 kampa iz 2020. i 2021.godine u Sloveniji, sa zadovoljstvom objavljujemo poziv.

Mjesto održavanja je kamp Špik u Gozd Martuljku, a period je 02.-09. srpnja 2022. godine.

Detaljnije o ovoj aktivnosti možete pročitati na sljedećem linku https://www.rhm-climbing.net/

Iako je ovo neformalni tabor i zainteresirane kandidatkinje same pokrivaju troškove, Komisija za alpinizam HPS-a će poduprijeti 4 žene (2 naveze) pokrivanjem dijela troškova sudjelovanja.

Molimo da se sve zainteresirane djevojke u navezi jave do 29.lipnja 2022.godine na sljedeće mailove:
alpinizam@hps.hr ili tcalogovic@gmail.com.


Slika.

Sadržaj prijave:

  • ime i prezime
  • datum rođenja
  • naziv odsjeka ili kluba pri HPS-u čija ste članica
  • broj mobitela
  • e-mail adresa
  • preslika članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za tekuću godinu

Es live the Rendez-vous Hautes Montagnes!

Najnovije vijesti

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

Novosti u Interaktivnoj planinarskoj karti Hrvatske

09.08.2022.

Interaktivna planinarska karta Hrvatske na mrežnoj stranici HPS-a proširena je ovoga ljeta podacima o svim planinarskim udrugama članicama HPS-a. Na novom sloju karte, označenom crveno-bijelom pribadačom nalik na planinarsku markaciju, dostupan je pregled geolokacija svih planinarskih udruga u Hrvatskoj.

115 godina od pronalaska velebitske degenije

115 godina od pronalaska velebitske degenije

17.07.2022.

Dana 17. srpnja 1907., prije točno 115 godina, mađarski prirodoslovac Árpád von Degen otkrio je na Velebitu jedan od najpoznatijih hrvatskih biljnih endema, danas poznat pod imenom velebitska degenija (Degenia velebitica).

100 godina planinarske markacije

100 godina planinarske markacije

01.07.2022.

Prije točno stotinu godina (1922.) slovenski planinar Alojz Knafelc uveo je u uporabu jednoobraznu planinarsku markaciju – bijelu točku s crvenim prstenom. Ta se oznaka, poznata kao Knafelčeva markacija, i danas primjenjuje u svim zemljama koje povezuje Dinarsko gorje i jedan je od prepoznatljivih simbola planinarstva u Sloveniji, Hrvatskoj i drugim zemljama.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.