ZATVORENE prijave za tečaj za čuvare planinske prirode u Žumberku u listopadu 2022.

četvrtak, 01.09.2022.

Slika.

Komisija za zaštitu prirode HPS-a 15. - 16. listopada te 22. - 23. listopada 2022. organizira tečaj za čuvare planinske prirode u suradnji s Javnom ustanovom “Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje”. Tečaj će se održati u Sošicama u Žumberku. Tečaj se provodi po Programu tečaja za čuvare planinske prirode, a namijenjen je planinarima zainteresiranim za aktivno djelovanje na zaštiti planinske prirode.

Predavanja i terenski rad vodit će planinari, stručni suradnici Komisije iz područja zaštite prirode i djelatnici Javne ustanove “Park prirode Žumberak – Samoborsko gorje”. Tečaj se održava u Sošicama i na području Parka prirode Žumberak-Samoborsko gorje.

Prijava

Za prijavu na tečaj treba preuzeti i popuniti Prijavni obrazac u PDF-u. Popunjeni obrazac treba zajedno s preslikom diplome opće planinarske škole (ostvaruje se prednost pri upisu) i dokazu o članstvu u planinarskoj udruzi članici HPS-a (dokazuje se preslikom prednje i stražnje strane članske iskaznice s članskom markicom za tekuću godinu) poslati na adresu elektroničke pošte tajnik.kzp@hps.hr. Nakon provjere uvjeta za pristup tečaju, popis polaznika formira se prema redoslijedu prijave.

Slika.

Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 200,00 kn / 26,54 eur po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškovi smještaja i prehrane po vikendu su 360,00 kn / 47,78 eur (ručak i večera u subotu, noćenje te doručak i ručak u nedjelju), a uplaćuju se izravno u smještaju kod pružatelja usluge. Noćenje je obavezno za sve sudionike tečaja, a osigurano je u volonterskom centru u Sošicama i u privatnom smještaju.

Početak tečaja

Tečaj počinje prihvatom i registracijom sudionika u centru za posjetitelje PP Žumberak-Samoborsko gorje u Sošicama, 15. listopada 2022. od 9:00 do 10:00 sati. Predavanja započinju u 10:00 sati. Oprema potrebna za pohađanje tečaja:
• osobna planinarska oprema (gojzerice, ruksak i dr.) primjerena za terenski dio nastave u planinama
• pribor za pisanje

Predznanje

Od polaznika se očekuje opće planinarsko znanje.

Kontakt i informacije o tečaju

Komisija za zaštitu prirode HPS-a, tajnica Komisije Sanja Škrlec, tel: 098 165 1335, e-mail tajnik.kzp@hps.hr

Voditelj tečaja: prof.dr.sc. Davor Škrlec
Slika.

Najnovije vijesti

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

Održana komemoracija za prof. dr. Željka Poljaka

07.02.2024.

U ponedjeljak 5. veljače 2024. u Hrvatskom liječničkom domu u Zagrebu održana je komemoracija za počasnog člana HPS-a, istaknutog planinarskog publicista i urednika Hrvatskog planinara prof. dr. Željka Poljaka. U velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog doma okupio se velik broj planinara, liječnika, prijatelja i poštovatelja Željka Poljaka te članovi njegove obitelji. Komemoraciju su organizirali Hrvatski planinarski savez, Hrvatski liječnički zbor i Hrvatska liječnička komora.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez