Memorijalni skup Glavno da se klajmba 2022.

petak, 09.09.2022.

Drage ljubiteljice i dragi ljubitelji Biokova te svi oni koji će to tek postati!

S veseljem vas pozivamo na ovogodišnje, dvanaesto izdanje Memorijalnog skupa Glavno da se klajmba, koji je pokrenut u jesen 2011. godine u čast naših alpinista Tonija Rosa, Igora Skendera i Martina Užarevića.

Ove godine GDSK će se održati od petka, 7. listopada do nedjelje 9. listopada u Gornjem Kričku (Brela). Kao i prethodnih godina, sudionike očekuje mjesto za šatore, no niti ove godine neće biti moguće spavanje u sportskoj dvorani. U slučaju uvođenja mjera zaštita od COVIDa-19, broj slušatelja bit će ograničen kao i prethodnih godina, no ukoliko se ništa ne promijeni, svi su dobrodošli na predavanje.

Večera za sudionike skupa bit će osigurana u petak i u subotu navečer.

U subotu, 8. listopada, u 19 sati moći ćete poslušati predavanje legendarnog Paola Pezzolata, koji je svojim smjerovima obilježio brojna penjališta u Hrvatskoj te je autor nekih od najpenjanijih i najomiljenijih smjerova na Biokovu.

Tradicionalne majice, koje je i ove godine dizajnirala riječka ilustratorica, biciklistica i alpinistica Nena Pavelić, moći ćete nabaviti u petak (od 19 do 21 sat) i subotu (od 18 do 21 sat).

Sretni smo što će nas ponovo posjetiti Libricon, tako da svi ljubitelji outdoor literature mogu doći na svoje i nabaviti atraktivne naslove po povoljnim cijenama. Knjige će biti moguće nabaviti ispred dvorane u petak i u subotu predvečer.

Paolo Pezzolato rođen je 1962. godine u Trstu. Penjati se počeo sa sedamnaest godina, a u svojoj bogatoj penjačkoj karijeri koja je obilježena brojnim prvenstvenim smjerovima, sa suprugom Sarom je samo u Hrvatskoj napravio više od stotinu smjerova. Osim sa suprugom, bušio je i s Borisom Čujićem, Ivicom Matkovićem Matanom, Danijem Piccinijem, Dorianom i Tizianom Perhat te mnogim drugim legendama hrvatskog, slovenskog i talijanskog penjanja. Od smjerova koje je uredio u Hrvatskoj najviše voli Infinito i Senza Pieta na Paklenici, Ritorno al futuro na Tulovim gredama te, naravno, Dalmatinski san, Lykopolis i Pjesmu sirena na Biokovu. Osim što je ispenjao i opremio brojne smjerove kod nas, Paolo Pezzolato ostvario je i brojne uspješne uspone diljem svijeta: u Dolomitima, Peruu, Indiji, Škotskoj, Nepalu, Austriji i SAD-u (Yosemite). Među najljepše smjerove koje je ispenjao ubraja The Nose, Greben Agnera (Dolomiti) te La Demande i Pichenibule u Verdonu. Njegova najveća avantura bio je pokušaj uspona na Thalay Sagar (Himalaja) po južnoj strani. Hrvatsku smatra svojom drugom domovinom, a svoje smjerove nam rado poklanja da uživamo u njima.

Molimo da svoj dolazak najavite na sljedeću e-mail adresu: glavno.da.se.klajmba1@gmail.com.

Prijave ne moraju biti pojedinačne, a na istu adresu možete pisati i ukoliko imate kakvih pitanja vezanih uz skup.

U prijavama napišite iz kojeg ste društva te datum, mjesto i državu rođenja, vrstu isprave (putovnica ili osobna iskaznica), broj isprave (podaci potrebni za turističku zajednicu - kako bismo olakšali prijavu). Molimo da prijave pošaljete do 4. listopada 2022. zbog lakše organizacije obroka za sudionike.

VAŽNO
Svi sudionici skupa koji koriste kamp dužni su platiti boravišnu pristojbu u iznosu od 7 kuna po danu boravka.

NAPOMENA
U slučaju nepovoljne epidemiološke situacije i uvođenja mjera, molimo sudionike da ih se pridržavaju.

Slika 1 od 5.Slika 2 od 5.Slika 3 od 5.Slika 4 od 5.Slika 5 od 5.

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.