Poziv na obnovu suhozida na Vrdovu

petak, 09.09.2022.

Pridružite se akciji obnove suhozida na Vrdovu

Slika.

Idući vikend, od 23. do 25. rujna 2022. (od petka do nedjelje) održava se akcija obnove suhozida na Vrdovu, što će biti prilika da se sudjeluje u očuvanju ove vrijedne baštine, kao i da se nauči osnove suhozidne gradnje.

Obnavlja se suhozid u blizini planinarske kuće sv. Jakov, a na akciju su pozvani svi - mladi i stari, snažni i manje snažni, vješti i oni koji će to tek postati - koji su voljni pomalo raditi i puno toga kroz praksu naučiti o obnovi suhozida.

Na volonterskoj akciji sudionici će također doznati više o ulozi i vrstama suhozida koje se mogu pronaći na širem dinarskom području i usvojiti osnove tehnike suhozidne gradnje i obnove, koja je zaštićena i na UNESCO razini.

Akciju organiziraju Udruga Biom i LAG Cetinska krajina kao dio projekta Dinara back to LIFE, u suradnji s udrugom Dragodid, koja će voditi suhozidnu obnovu, te Planinarskim društvom sv. Jakov koje nesebično daje pomoć u organizaciji i izgradnji.

Potvrda dolaska

Radi lakše organizacije, mole se svi zainteresirani da svoje sudjelovanje potvrde na e-mail dinarabacktolife@gmail.com ili Facebook profil Dinara back to LIFE projekta, te da navedu koje bi sve dane sudjelovali.

Hrana i piće osigurani su za sve sudionike.
Radne rukavice za sudionike će pripremiti organizator, no sudionici mogu, iz higijneskih ili nekih druigh razloga, koristiti i svoje.

Prijevoz

Volonteri koji nemaju svoj prijevoz mogu se javiti na e-mail dinarabacktolife@gmail.com, za dogovor oko transporta na relaciji Sinj-Vrdovo-Sinj.

Noćenje u planinarskoj kući Sv. Jakov je za sudionike akcije moguće s noći od petka na subotu (16.9. na 17.9), a za dogovor se javite na kontakt organizatora.

Volonteri mogu u akciji sudjelovati koliko žele – jedan, dva ili sva tri dana.

Program akcije:

23.9 Petak

  • 15:00 -19:00 obnova suhozida
  • 19:00 večera

24.9 Subota
  • 8:00 - 9:00 okupljanje, kava i sendviči
  • 9:00 - 12.30 obnova suhozida
  • 13:00 -15:00 pauza za ručak, odmor i edukaciju
  • 15:00 - 18.30 obnova suhozida

25.9 Nedjelja
  • 8:00 - 9:00 okupljanje, kava i sendviči
  • 9:00 - 12:30 obnova suhozida
  • 13:00 ručak i završetak akcije


Lokacija akcije na Google Maps

Najnovije vijesti

75 godina Dana hrvatskih planinara

75 godina Dana hrvatskih planinara

28.09.2022.

Prije točno 75 godina, dana 28. 9. 1947. po prvi put je održana manifestacija pod imenom Dan planinara. Središnja planinarska manifestacija hrvatskih planinara održana je 1947. na Ponikvama na Medvednici, a na njoj se okupilo oko 3000 planinara.

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

22. natječaj planinarske fotografije HPD-a Mosor

26.09.2022.

HPD Mosor i ove godine raspisuje 22. natječaj za najbolju fotografiju iz područja planinarstva, alpinizma, speleologije, te planinske flore i faune. Natječaj je međunarodnog karaktera, odnosno na njemu mogu sudjelovati građani Republike Hrvatske i drugih zemalja, a namijenjen je amaterskim i profesionalnim fotografima te ljubiteljima prirode i fotografije.

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

EUMA i ERA objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi

19.09.2022.

Europska planinarska asocijacija (EUMA) i Europska pješačka asocijacija (ERA) izradile su i objavile priručnik o signalizaciji na planinarskim putovima u Europi. Tekstom, ilustracijama i fotografijama predstavljene su oznake koje se koriste za obilježavanje planinarskih i pješačkih putova u 34 europske zemlje.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.