Radionica za početnike i natjecanje u Dry tooling-u “Dry Ice Gmajna 2022, Dol pri Hrastniku”

ponedjeljak, 10.10.2022.

22. i 23.listopada 2022.godine održat će se radionica za početnike i natjecanje u Dry tooling-u u Dolu pri Hrastniku. Komisija za alpinizam pri HPS-u poziva zainteresirane da se prijave.

U subotu se otvara novi sektor s 50 smjerova težine D4 do D8+. Nakon toga će se održati natjecanje u kategoriji lead i speed na prirodnim stijenama. U nedjelju će se održati natjecanje u parovima i radionica za početnike. Radionicu će voditi legenda slovenskog Dry toolinga Vili Guček i Sebastjan Leskovšek.

Startnina za svako natjecanje je 5 eura, što uključuje i spavanje u domu, večeru i doručak.

Prvih 15 bit će djelomično sufinancirano od strane Komisije za alpinizam pri HPS-u no pozivamo i sve ostale da se prijave. Ova tekma, koja je ujedno i Slovensko državno prvenstvo, se ne broji u nadolazeći SHS kup no može se prisustvovati natjecanju. Uvjet za prisustvovanje je članstvo u HPS-u.

Događaj organiziraju Alpinistička sekcija Špaltna i Planinarsko društvo Dol pri Hrastniku.

Događaj je potpuno neprofitabilne prirode i financiran je od strane sponzora i donatora te PD Dol pri Hrastniku.

Prijave traju do 19.listopada 2022.godine na mail alpinizam@hps.hr

Najnovije vijesti

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

23.11.2022.

U Uredu HPS-a dostupan je Planinarski kalendar HPS-a za 2023. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij nalaze velika fotografija i podaci o planiranim akcijama u tom mjesecu. Cijena kalendara HPS-a je ista kao i proteklih godina - 35,00 kuna / 4,65 €.

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

20.11.2022.

U planinarskom domu Omanovac na Psunju održan je za vikend 19. - 20. studenoga Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na dvodnevnom skupu okupilo se više od 140 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske. Sadržajan program otvorili su predsjednik HPS-a Darko Berljak, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, pročelnik SPV-a Slavonija Dražen Mlinarić i pročelnica Vodičke službe HPS-a Karoline Supina Vrabec.

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

20.11.2022.

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica izvijestila je o oštećenjima planinarske staze u Velikoj Paklenici. Oštećenja su nastala zbog kišnog nevremena 17. studenoga, kada su na području južnog Velebita pale velike količine kiše uzrokujući bujicu i odrone staze na više mjesta.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.