Svečana podjela posebnih, visokih i najviših priznanja Hrvatske planinarske obilaznice za 2022. godinu

četvrtak, 03.11.2022.

Nakon dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom, svečana podjela posebnih, visokih i najviših priznanja obilaznicima Hrvatske planinarske obilaznice (HPO) za 2022. godinu održat će se u subotu, 17. prosinca 2022. u 11 sati u Amfiteatru Zgrade 69, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, Znanstveno-učilišni kampus Borongaj, Borongajska cesta 83 u Zagrebu.

Dobitnicima posebnih, visokih i najviših priznanja te posebnim gostima osobno će se uputiti pozivnice.

Informacije o pristupu javnim i osobnim prijevozom možete naći ovdje.

Uz dvoranu postoji veliko parkiralište na kojem se parkiranje ne naplaćuje.

Dobrodošli!

Komisija za planinarske putove HPS-a

Najnovije vijesti

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

23.11.2022.

U Uredu HPS-a dostupan je Planinarski kalendar HPS-a za 2023. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij nalaze velika fotografija i podaci o planiranim akcijama u tom mjesecu. Cijena kalendara HPS-a je ista kao i proteklih godina - 35,00 kuna / 4,65 €.

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

20.11.2022.

U planinarskom domu Omanovac na Psunju održan je za vikend 19. - 20. studenoga Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na dvodnevnom skupu okupilo se više od 140 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske. Sadržajan program otvorili su predsjednik HPS-a Darko Berljak, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, pročelnik SPV-a Slavonija Dražen Mlinarić i pročelnica Vodičke službe HPS-a Karoline Supina Vrabec.

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

20.11.2022.

Javna ustanova Nacionalni park Paklenica izvijestila je o oštećenjima planinarske staze u Velikoj Paklenici. Oštećenja su nastala zbog kišnog nevremena 17. studenoga, kada su na području južnog Velebita pale velike količine kiše uzrokujući bujicu i odrone staze na više mjesta.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.