Oštećen planinarski put kroz Veliku Paklenicu

nedjelja, 20.11.2022.

Slika.Javna ustanova Nacionalni park Paklenica izvijestila je o oštećenjima planinarske staze u Velikoj Paklenici. Oštećenja su nastala zbog kišnog nevremena 17. studenoga, kada su na području južnog Velebita pale velike količine kiše uzrokujući bujicu i odrone staze na više mjesta. Nastala je znatna materijalna šteta, te će za sanaciju biti potrebno više vremena. Najveću je štetu pretrpio glavni planinarski put koji vodi do šumarske kuće i planinarskog doma, a posebno će teško biti vratiti u funkciju najstariji dio, građen prije punih devedeset godina.

Zbog nastale štete posjetiteljima je dostupan ograničen opseg mogućnosti kretanja i boravka u Nacionalnom parku Paklenica. Daljnje obavijesti o prohodnosti puta kroz Veliku Paklenicu bit će objavljene na stranicama www.paklenica.hr.

Najnovije vijesti

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

Iz tiska izašao Planinarski kalendar HPS-a za 2023.

23.11.2022.

U Uredu HPS-a dostupan je Planinarski kalendar HPS-a za 2023. godinu s odabranim fotografijama hrvatskih planina. Na svakoj se stranici, uz kalendarij nalaze velika fotografija i podaci o planiranim akcijama u tom mjesecu. Cijena kalendara HPS-a je ista kao i proteklih godina - 35,00 kuna / 4,65 €.

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

Na Omanovcu održan Zbor vodiča HPS-a

20.11.2022.

U planinarskom domu Omanovac na Psunju održan je za vikend 19. - 20. studenoga Zbor vodiča Hrvatskog planinarskog saveza. Na dvodnevnom skupu okupilo se više od 140 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske. Sadržajan program otvorili su predsjednik HPS-a Darko Berljak, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, pročelnik SPV-a Slavonija Dražen Mlinarić i pročelnica Vodičke službe HPS-a Karoline Supina Vrabec.

Održan Seminar za voditelje planinarskih škola

Održan Seminar za voditelje planinarskih škola

06.11.2022.

Sa ciljem razmjene informacija i iskustava u svrhu usklađivanja i unaprjeđenja načina izvođenja planinarskih škola u udrugama članicama HPS-a, 5. i 6. studenoga održan je u Radoboju Seminar za voditelje općih planinarskih škola. Seminar je organizirala Komisija za školovanje HPS-a, a na njemu je sudjelovalo 35 voditelja planinarskih škola iz svih krajeva Hrvatske.

footer
Copyright 2022 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.