Redovna godišnja Skupština Komisije za speleologiju HPS-a

srijeda, 30.11.2022.

U petak, 25.studenog 2022. godine u prostorijama HGSS stanice Zagreb na Žici održana je redovna godišnja Skupština Komisije za speleologiju HPS-a. Osim pristunih članova uživo, Skupštini se moglo prisustvovati i putem Zoom platforme.

neki opis

Nakon što je iznesen dnevni red pročitano je opširno godišnje izvješće Komisije s naglaskom na velika postignuća prilikom speleoloških istraživanja u okviru projekta 'Speleološka istraživanja hrvatskog krša 2022' u sklopu kojeg je provedeno pet speleoloških ekspedicija i jedno cijelogodišnje istraživanje na području Crnopca. Naglašavamo da će detaljno izvješće zasebno biti objavljeno na web stranicama Komisije.

Važan dio izvješća je i edukacija koje su proveli članice Komisije u okviru 9 speleoloških škola te tri stručna seminara.

neki opis

Iduća važna točka bila je čitanje godišnjeg Plana rada za 2023. godinu koji je jednoglasno prihvaćen. U planu rada nalazi se nastavak projekta 'Speleološka istraživanja hrvatskog krša' kao i tri stručna seminara na temu edukacije, tehničkog penjanja i opremanja speleoloških objekata te topografskog snimanja speleoloških objekata.

neki opis

Nekoliko tjedana prije održavanja Skupštine primili smo molbu od stane članova HPD Kozjak iz Kaštel Sućurca da se njihov novoosnovani speleološki odsjek primi u članstvo Komisije za speleologiju HPS-a. Primanje novog odsjeka jednoglasno je prihvaćeno na Skupštini te im ovim putem još jednom čestitamo i želimo im puno sreće u radu.

Skupštini je prisustvovao i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza, Alan Čaplar, koji je iskoristio priliku da pozdravi sve prisutne i pohvali rad Komisije.

Damir Janton, pročelnik Komisije za speleologiju HPS-a

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.