Redovna godišnja Skupština Komisije za speleologiju HPS-a

srijeda, 30.11.2022.

U petak, 25.studenog 2022. godine u prostorijama HGSS stanice Zagreb na Žici održana je redovna godišnja Skupština Komisije za speleologiju HPS-a. Osim pristunih članova uživo, Skupštini se moglo prisustvovati i putem Zoom platforme.

neki opis

Nakon što je iznesen dnevni red pročitano je opširno godišnje izvješće Komisije s naglaskom na velika postignuća prilikom speleoloških istraživanja u okviru projekta 'Speleološka istraživanja hrvatskog krša 2022' u sklopu kojeg je provedeno pet speleoloških ekspedicija i jedno cijelogodišnje istraživanje na području Crnopca. Naglašavamo da će detaljno izvješće zasebno biti objavljeno na web stranicama Komisije.

Važan dio izvješća je i edukacija koje su proveli članice Komisije u okviru 9 speleoloških škola te tri stručna seminara.

neki opis

Iduća važna točka bila je čitanje godišnjeg Plana rada za 2023. godinu koji je jednoglasno prihvaćen. U planu rada nalazi se nastavak projekta 'Speleološka istraživanja hrvatskog krša' kao i tri stručna seminara na temu edukacije, tehničkog penjanja i opremanja speleoloških objekata te topografskog snimanja speleoloških objekata.

neki opis

Nekoliko tjedana prije održavanja Skupštine primili smo molbu od stane članova HPD Kozjak iz Kaštel Sućurca da se njihov novoosnovani speleološki odsjek primi u članstvo Komisije za speleologiju HPS-a. Primanje novog odsjeka jednoglasno je prihvaćeno na Skupštini te im ovim putem još jednom čestitamo i želimo im puno sreće u radu.

Skupštini je prisustvovao i glavni tajnik Hrvatskog planinarskog saveza, Alan Čaplar, koji je iskoristio priliku da pozdravi sve prisutne i pohvali rad Komisije.

Damir Janton, pročelnik Komisije za speleologiju HPS-a

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez