Održan ispit za vodiče A standarda na Mosoru

nedjelja, 04.12.2022.

Slika.

12. i 13. studenoga 2022. godine na Mosoru u organizaciji Komisije za vodiče održan je ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard). Ispit se održavao u planinarskom domu Umberto Girometta i na oklolnim terenima. Ispitu je pristupilo 19 kandidata s područja četiri stanice planinarskih vodiča (SPV Makarska, SPV Split, SPV Varaždin i SPV Zadar).

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu bez obzira na vrlo zahtjevne vremenske (ne)prilike, te su pokazali znanje i zainetresiranost u svim temama.

Kandidati su na ispit pristupili vrlo dobro pripremljeni te je 18 kandidata uspješno položilo ispit i steklo stručni naziv Vodič HPS-a.

Uz voditeljicu ispita Karoline Supina Vrabec ispitnu komisiju su činili vodiči instruktori: Dubravko Balent, Alan Čaplar i Davor Rogina te asistent Tarik Sedić.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u svojim matičnim planinarskim društvima i nastavak usavršavanja znanja na vježbama u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.

Karoline Supina Vrabec

Najnovije vijesti

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Dvije tisuće planinara na Kleku povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

13.04.2024.

Usponom na Klek u subotu 13. travnja hrvatski planinari obilježili su svečano 150. obljetnicu povijesnog događaja kojim je 1874. začeto planinarstvo u Hrvatskoj. Na usponu na Klek sudjelovalo je 2000 planinara, a s njima se do planinarskog doma popeo i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju

03.04.2024.

Hrvatska alpinistička ekspedicija u Patagoniju bila je prva u nizu akcija izvedenih u povodu 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj. Iskusna sedmeročlana ekipa ispenjala je u granitnim stijenama Patagonije najviše što je u vrlo zahtjevnim vremenskim uvjetima bilo moguće.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

Hrvatski planinar - travanj 2024.

30.03.2024.

Četvrti ovogodišnji broj Hrvatskog planinara otvara članak poznatog istarskog slijepog planinara Feruča Lazarića o njegovu posjetu Peruu.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez