Održan ispit za vodiče A standarda na Mosoru

nedjelja, 04.12.2022.

Slika.

12. i 13. studenoga 2022. godine na Mosoru u organizaciji Komisije za vodiče održan je ispit za vodiče na ljetno planinarenje (A standard). Ispit se održavao u planinarskom domu Umberto Girometta i na oklolnim terenima. Ispitu je pristupilo 19 kandidata s područja četiri stanice planinarskih vodiča (SPV Makarska, SPV Split, SPV Varaždin i SPV Zadar).

Kandidati su sve ispitne teme odradili prema dinamičkom planu bez obzira na vrlo zahtjevne vremenske (ne)prilike, te su pokazali znanje i zainetresiranost u svim temama.

Kandidati su na ispit pristupili vrlo dobro pripremljeni te je 18 kandidata uspješno položilo ispit i steklo stručni naziv Vodič HPS-a.

Uz voditeljicu ispita Karoline Supina Vrabec ispitnu komisiju su činili vodiči instruktori: Dubravko Balent, Alan Čaplar i Davor Rogina te asistent Tarik Sedić.

Novim kolegama želimo uspješno vođenje u svojim matičnim planinarskim društvima i nastavak usavršavanja znanja na vježbama u svojim matičnim stanicama planinarskih vodiča.

Karoline Supina Vrabec

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.