UIAA Youth Ice Climbing Camp, Guillestre, Francuska 2023

utorak, 27.12.2022.

Od 19. - 25. veljače 2023.godine održat će se UIAA Youth Ice Climbing Camp u Guillestreu, (Francuska).

Kamp je namijenjen penjačima od 16 do 26 godina. Glavni cilj ovog kampa je omogućiti mladima da prakticiraju mnoge oblike penjanja po ledu – kratki sportski smjerovi ili dugi sportski smjerovi, kao i kako voditi trening.

Cijena kampa iznosi 300 eura po osobi te pokriva smještaj (u četverokrevetnoj sobi), doručak i večeru. U cijenu su uključene radionice i nadzor certificiranih instruktora alpinizma i vodiča. Komisija za alpinizam pri HPS pokrit će najmanje 75 % tog iznosa dvjema navezama odnosno četvero penjača, a potencijalni kandidati sami će se pobrinuti oko troškova putovanja i organizacije istog.

Obavezna oprema za svakog sudionika, prema preporuci organizatora, je:

pojas, zimske gojzerice i dereze, kaciga, spravica za osiguravanje, 5 kompleta, 2 cepina, lavinski "trojček", 5 lednih vijaka (šraubi), sunčane naočale, krema za sunčanje, vreća za spavanje, čeona lampa, prikladna odjeća za zimsko penjanje, sredstva za osobnu higijenu, boca za vodu (termosica) te lijekovi.

Od prijavljenih iskusniji član naveza mora imati minimalno 5 godina iskustva te mora priložiti popis 5 ispenjanih zimskih smjerova/slapova. Manje iskusni član mora imati minimalno 2 godine iskustva (barem 2 godine od završene ljetne alpinističke škole), biti u stanju penjati najmanje 5b u vodstvu i priložiti popis 10 smjerova koje je ispenjao u vodstvu ili izmjenično.

U slučaju prevelikog broja prijava, organizator zadržava pravo izbora naveza.

Sudionici kampa moraju imati važeće osiguranje za 2023. godinu.

Prijave su otvorene dok se ne popuni kvota, odnosno najkasnije do 8. siječnja 2023.godine pa tko je zainteresiran neka se čim prije javi. Prijave šaljite na alpinizam@hps.hr

Ako imate bilo kakva pitanja, obratite se na istu adresu.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez