UIAA Youth Ice Climbing Camp, Guillestre, Francuska 2023

utorak, 27.12.2022.

Od 19. - 25. veljače 2023.godine održat će se UIAA Youth Ice Climbing Camp u Guillestreu, (Francuska).

Kamp je namijenjen penjačima od 16 do 26 godina. Glavni cilj ovog kampa je omogućiti mladima da prakticiraju mnoge oblike penjanja po ledu – kratki sportski smjerovi ili dugi sportski smjerovi, kao i kako voditi trening.

Cijena kampa iznosi 300 eura po osobi te pokriva smještaj (u četverokrevetnoj sobi), doručak i večeru. U cijenu su uključene radionice i nadzor certificiranih instruktora alpinizma i vodiča. Komisija za alpinizam pri HPS pokrit će najmanje 75 % tog iznosa dvjema navezama odnosno četvero penjača, a potencijalni kandidati sami će se pobrinuti oko troškova putovanja i organizacije istog.

Obavezna oprema za svakog sudionika, prema preporuci organizatora, je:

pojas, zimske gojzerice i dereze, kaciga, spravica za osiguravanje, 5 kompleta, 2 cepina, lavinski "trojček", 5 lednih vijaka (šraubi), sunčane naočale, krema za sunčanje, vreća za spavanje, čeona lampa, prikladna odjeća za zimsko penjanje, sredstva za osobnu higijenu, boca za vodu (termosica) te lijekovi.

Od prijavljenih iskusniji član naveza mora imati minimalno 5 godina iskustva te mora priložiti popis 5 ispenjanih zimskih smjerova/slapova. Manje iskusni član mora imati minimalno 2 godine iskustva (barem 2 godine od završene ljetne alpinističke škole), biti u stanju penjati najmanje 5b u vodstvu i priložiti popis 10 smjerova koje je ispenjao u vodstvu ili izmjenično.

U slučaju prevelikog broja prijava, organizator zadržava pravo izbora naveza.

Sudionici kampa moraju imati važeće osiguranje za 2023. godinu.

Prijave su otvorene dok se ne popuni kvota, odnosno najkasnije do 8. siječnja 2023.godine pa tko je zainteresiran neka se čim prije javi. Prijave šaljite na alpinizam@hps.hr

Ako imate bilo kakva pitanja, obratite se na istu adresu.

Slika 1 od 2.Slika 2 od 2.

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.