Zimski alpinistički kamp u Slovačkim Tatrama 28.01.-04.02.2023.

petak, 30.12.2022.

Kamp je zamišljen kao prilika za dodatno stjecanje iskustva u penjanju zimskih kombiniranih smjerova i slapova za alpiniste koji već imaju stečena iskustva u penjanju zimskih alpinističkih smjerova, a navezi koji se prijavljuju trebali bi se sastojati od iskusnijih i manje iskusnih kandidata, gdje bi manje iskusni trebali imati popeta minimalno 3 zimska smjera ili zaleđena slapa, a dodatna prednost je završena zimska alpinistička škola.

Broj kandidata čije sudjelovanje na kampu sufinancira Komisija za alpinizam pri HPS je ograničen, no bez obzira na to, na kamp su dobrodošli i svi oni kojima Komisija neće moći sufinancirati sudjelovanje.

Sudionici kampa moraju se prijaviti u navezima.

Prijava mora sadržavati ime i prezime, datum rođenja, ime odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji je član, broj telefona, e-mail adresu, podatak koliko se godina kandidat bavi alpinizmom, te je uz prijavu potrebno dostaviti penjački karton na email alpinizam@hps.hr s naznakom "Prijava za zimski alpinistički kamp 2023".

Upisani alpinistički smjerovi nisu potrebni samo kako bi se u slučaju većeg broja prijavljenih odabrali sudionici, već i kao potvrda iskustva u penjanju zimskih smjerova. Penjački karton mora sadržavati sljedeće informacije: ime smjera, ime planine ili područja u kojem je ispenjan, dužinu smjera, ocjenu smjera, ime partnera i mjesto u navezu.

Svi sudionici kampa moraju imati osobno uplaćenu neku vrstu police osiguranja te su dužni imati uredno plaćenu članarinu za 2023.godinu u HPS-u što potvrđuju preslikom članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za 2023.godinu.

Polazak je previđen 28.01.2023. u jutarnjim satima. Smještaj je rezerviran u Chalet at Zelené pleso (spavanje u vrećama u grijanoj kući, s doručkom).

Datum održavanja kampa kao i lokacija održavanja mogu se pomaknuti u slučaju izrazito lošeg vremena ili loših uvjeta.

Dodatne informacije sudionicima bit će distribuirane putem maila.

Prijave se zatvaraju u nedjelju, 15.01.2023.godine nakon čega ćemo kontaktirati sve prijavljene s daljnjim informacijama i uputama.

Malo o Chalet at Zelené pleso

Do Chalet at Zelené pleso nas vodi 8 km duga dolina, gdje u spoju vrhova Kežmarsky štit, Lomničky štit, Pyšny štit, Čierny štit i Kolovy štit, na idiličnoj lokaciji stoji planinska kuća. U tom predjelu po zimi alpinisti posvećuju najviše pozornosti Malom Kežmarsky štitu jer je to najstrmija od velikih stijena Tatri. Domaći alpinisti napravili su i penjački vodič sa skicama i ocjenama, koji je dostupan u planinskoj kući.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

Planinarski objekti u službi sigurnosti u planinama

29.02.2024.

Planinarski domovi, kuće i skloništa nezamjenjiva su planinarska, posjetiteljska, turistička i sigurnosna infrastruktura u našim planinama. Uvijek iznova treba podsjetiti da je njihovo postojanje i funkcioniranje nezamislivo bez neizmjernog zalaganja planinara i planinarskih udruga te je 150. obljetnica organiziranog planinarstva u Hrvatskoj prilika za vrednovanje i iskazivanje zahvalnosti svima koji su svojim djelovanjem doprinijeli izgradnji, obnavljanju, održavanju, upravljanju i općenito funkcioniranju planinarskih objekata.

 Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

Uspon na Klek 13. travnja 2024. povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj

14.02.2024.

Hrvatski planinarski savez poziva sve planinare i planinarske udruge na sudjelovanje na usponu na Klek kod Ogulina, koji će s održati u subotu 13. travnja 2024. Taj uspon jedna je od središnjih akcija koje se organiziraju povodom 150. obljetnice organiziranog planinarstva u Hrvatskoj.

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

Ulaganja u planinarsku infrastrukturu

14.02.2024.

U cilju obnove i uređenja registriranih planinarskih putova i planinarskih objekata u hrvatskim planinama HPS uz sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 398.200 eura provodi projekt „Sigurna i održiva planinarska infrastruktura 2023/24.“ Sa skorim dolaskom toplijih dana projekt ulazi u fazu intenzivnijih terenskih aktivnosti pa pozivamo planinarske udruge da pravovremeno planiraju i pripremaju svoje akcije na obnovi i uređenju putova i objekata.


footer
Copyright 2024 © Hrvatski planinarski savez