Zimski alpinistički kamp u Slovačkim Tatrama 28.01.-04.02.2023.

petak, 30.12.2022.

Kamp je zamišljen kao prilika za dodatno stjecanje iskustva u penjanju zimskih kombiniranih smjerova i slapova za alpiniste koji već imaju stečena iskustva u penjanju zimskih alpinističkih smjerova, a navezi koji se prijavljuju trebali bi se sastojati od iskusnijih i manje iskusnih kandidata, gdje bi manje iskusni trebali imati popeta minimalno 3 zimska smjera ili zaleđena slapa, a dodatna prednost je završena zimska alpinistička škola.

Broj kandidata čije sudjelovanje na kampu sufinancira Komisija za alpinizam pri HPS je ograničen, no bez obzira na to, na kamp su dobrodošli i svi oni kojima Komisija neće moći sufinancirati sudjelovanje.

Sudionici kampa moraju se prijaviti u navezima.

Prijava mora sadržavati ime i prezime, datum rođenja, ime odsjeka ili kluba pri HPS-u čiji je član, broj telefona, e-mail adresu, podatak koliko se godina kandidat bavi alpinizmom, te je uz prijavu potrebno dostaviti penjački karton na email alpinizam@hps.hr s naznakom "Prijava za zimski alpinistički kamp 2023".

Upisani alpinistički smjerovi nisu potrebni samo kako bi se u slučaju većeg broja prijavljenih odabrali sudionici, već i kao potvrda iskustva u penjanju zimskih smjerova. Penjački karton mora sadržavati sljedeće informacije: ime smjera, ime planine ili područja u kojem je ispenjan, dužinu smjera, ocjenu smjera, ime partnera i mjesto u navezu.

Svi sudionici kampa moraju imati osobno uplaćenu neku vrstu police osiguranja te su dužni imati uredno plaćenu članarinu za 2023.godinu u HPS-u što potvrđuju preslikom članske iskaznice na kojoj je vidljiva markica HPS-a za 2023.godinu.

Polazak je previđen 28.01.2023. u jutarnjim satima. Smještaj je rezerviran u Chalet at Zelené pleso (spavanje u vrećama u grijanoj kući, s doručkom).

Datum održavanja kampa kao i lokacija održavanja mogu se pomaknuti u slučaju izrazito lošeg vremena ili loših uvjeta.

Dodatne informacije sudionicima bit će distribuirane putem maila.

Prijave se zatvaraju u nedjelju, 15.01.2023.godine nakon čega ćemo kontaktirati sve prijavljene s daljnjim informacijama i uputama.

Malo o Chalet at Zelené pleso

Do Chalet at Zelené pleso nas vodi 8 km duga dolina, gdje u spoju vrhova Kežmarsky štit, Lomničky štit, Pyšny štit, Čierny štit i Kolovy štit, na idiličnoj lokaciji stoji planinska kuća. U tom predjelu po zimi alpinisti posvećuju najviše pozornosti Malom Kežmarsky štitu jer je to najstrmija od velikih stijena Tatri. Domaći alpinisti napravili su i penjački vodič sa skicama i ocjenama, koji je dostupan u planinskoj kući.

Slika 1 od 3.Slika 2 od 3.Slika 3 od 3.

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.