Tečaj za vodiče na zimsko planinarenje (B standard) veljača 2023. godine

ponedjeljak, 09.01.2023.

Slika.

Komisija za vodiče HPS-a 09. veljače do 12. veljače te 18. i 19. veljače 2023. godine organizira tečaj za vodiče B standarda. Tečaj se provodi po programu tečaja za vodiče na zimsko planinarenje (B standard), a namijenjen je planinarima koji već vladaju svim znanjima i vještinama nužnima za sigurno kretanje po terenima A i B standarda te žele svoje vještine i znanja nadograditi vodičkim elementima u zimskim uvjetima.
Tečaj je namijenjen vodičima koji posjeduju znanja kretanja po snježnim terenima uz korištenje tehničke opreme (krplje i dereze).
Za sudjelovanje na tečaju nužno je odlično poznavanje osnovnih čvorova, prve pomoći i spašavanja te orijentacije.

Prijava

Prijave se primaju putem on-line obrasca. Prijave se primaju do popunjenja kapaciteta, a najkasnije do 31. siječnja 2023. godine. Broj sudionika je ograničen, a upis se provodi nakon dostave uvjeta za pohađanje tečaja prema redoslijedu prijave. Nakon dobivene potvrde o zaprimljenoj prijavi polaznici tečaja na e-mail adresu skolovanje.vodica@hps.hr trebaju dostaviti ovjereni popis 10 kvalitetnih tura na terenima B standarda u posljednje tri godine.
Kvalitetna tura na terenima B standarda smatra se tura na kojoj je za kretanje korištena zimska tehnička oprema (krplje ili dereze).


Troškovi

Neposredno prije početka tečaja Ured HPS-a poslat će račun za organizacijske troškove u iznosu od 100,00 € po osobi. Uplatu organizacijskih troškova treba izvršiti na žiro-račun HPS-a. Troškove smještaja i prehrane polaznici snose sami, a uplaćuju se izravno domaćinu u planinarskom domu. Noćenje u planinarskom domu obavezno je za sve sudionike tečaja.
Troškovi smještaja i prehrane na bazi polupansiona (noćenje, doručak i večera) kretat će se u rasponu od 72,00 € do 168,00 € ovisno o lokaciji provođenja tečaja.


Slika.

Početak tečaja

Izleti i vježbe izvodit će se na terenima koji pružaju odgovarajuće snježne uvjete. O izboru lokacije za svaki pojedini vikend tečaja odlučivat će neposredno voditelj tečaja na temelju dostupnih podataka o snježnim uvjetima i vremenskoj prognozi. Voditelj tečaja će prijavljene polaznike pravovremeno obavješćivati o predviđenoj turi za svaki vikend te potrebnoj opremi za sudjelovanje na tečaju.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta ili nedostatka snijega lokacije održavanja tečaja se mogu promijeniti.


Kontakt:

Komisija za vodiče HPS-a, skolovanje.vodica@hps.hr
Voditelj tečaja: Mladen Vrabec, 099 67 67 027

Najnovije vijesti

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

Poziv na iskazivanje potreba za uređenje planinarskih putova i objekata

24.01.2023.

Hrvatski planinarski savez poziva planinarske udruge - upravitelje i održavatelje planinarskih putova i objekata na iskazivanje potreba za obnovu, održavanje, uređenje i opremanje planinarske infrastrukture, u cilju organizirane nabave materijala, alata i pribora za te namjene.

125 godina Hrvatskog planinara

125 godina Hrvatskog planinara

06.01.2023.

U 2023. navršava se 125 godina od početka izlaženja Hrvatskog planinara. Časopis Hrvatski planinar jedan je od najstarijih hrvatskih časopisa i jedan od najstarijih planinarskih časopisa na svijetu. Od 1898. godine, kada je počeo izlaziti, pa do najnovijeg siječanjskog broja 2023. objavljeno je 37.528 stranica s 24.675 članaka i vijesti te 26.065 slika i ilustracija.

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

Hrvatski planinarski savez u 2022. godini

01.01.2023.

Organizirano djelovanje Hrvatskoga planinarskog saveza (HPS), planinarskih udruga i planinara u protekloj godini obilježio je zamah svih aktivnosti, osobito nakon prestanka ograničavajućih okolnosti zbog pandemije bolesti Covid-19. Osim brojnih uspješno ostvarenih izleta, tura, pohoda, ekspedicija, logora, tečaja, ispita i drugih aktivnosti, ostvarena su i postignuća i iskoraci u pogledu kvalitete rada u brojnim djelatnostima.

footer
Copyright 2023 © Hrvatski planinarski savez   |   Hosting i održavanje: Auris d.o.o.